Само очарованите от Слави могат да бъдат разочаровани от егоизма му

 

 

 

 

 

Не, не съм разочарован от егоистичния ход на Слави Трифонов да предложи  собствено правителство без да зачете мнението на политическото представителство на хората, участвали заедно с него в главната битка по отстраняването на Методиевич от властта. Няма как да бъда разочарован от някого, от когото никога не съм бил очарован. Доказал съм това с подписа си под многобройни собствени публикации.

Не че се правя на Чърчил, но той е предвидил как Сталин ще осребри участието си в общата борба срещу по-голямото нацистко зло и въпреки това не се е отказал от общата битка в онази война. Чърчил ли е бил виновен, че Сталин си е бил Сталин? Това е имал в наличност като инструмент на международната сцена, за да спре надвисналата катастрофа на поверената му държава.

Да очакваш от Слави да не постъпи като Сталин в това отношение  означава да не знаеш кой е той и що за его храни от началото на публичната си дейност, заредено с амбицията един ден да натрие носовете на всички в лично качество – особено на онези, които си ги вирят , според него.

Много отдавна е проумял, че политиката е тази, която може да му сбъдне мечтата. Поръчваше си тайно социологически проучвания за собственото място в очите на хората като водач на обществено мнение. При едно явно такова допитване моя скромност се оказах лидер, а той креташе доста по-назад. Ужас ( за него)! https://ivo.bg/2016/10/30/въпрос-по-швейк-колко-стотин-хиляди-с/

 

При единствената ми вечеря със Слави преди 20 години в самото начало на века, когато БТВ тепърва формираше екип, той събра в един ресторант на софийската улица “Стара планина” и почерпи шепа хора от “елита” на телевизията, сред които бяха младите и още съвсем неопитни Иван и Андрей ( които наставляваше с особено настървение) . В прав текст ни заяви, че ние сме тези, които трябва да оглавим въпросното обществено мнение. Така че човекът си е имал план.

Не го подценявайте. Винаги съм твърдял, че той е самонаправил се успешен българин, дошъл от село, за да стане пръв в града – каквото и да говорят за ролята на кукловодите, конците, парите и прочее компоненти от израстването му в шоубизнеса , а вече и в политиката. Балкански вариант е на американското чудо. Рокфелер от Учиндол, само че не е започнал кариерата си като продавач на лъсната от него ябълка, а с продаването на мартеници ( колко специфично българско!) в подлеза на ЦУМ, според легендата.

Днес той има основание на триумфира, ако не да “трифонизира”. Яхна вълната, за която без съмнение допринесе съществено. Свърши работа като нож, който от времето на каменната ера служи двуяко на човечество- може да ти помогне да се нахраниш, но и да убиеш или да се самоубиеш.   

Фактът, че иска да бъде селекционер на хора, които го превъзхождат по своето образование и да ги предложи за свой експертен кабинет не е просто резултат от избиване на комплексите му. Това е тънка сметка за сметка на онези, които дебело подчертават неговата неподготвеност да прави политика въпреки огромния си апетит да я възседне. На тях той им заявява, че може да не е виртуозен футболист като Меси, на когото вождът на ГЕРБ “скромно” се оприличава, но пък е собственик на отбора, който може да убеди образованите да изоставят професиите си и да му служат. Такива винаги се намират, макар никога да не съм ги разбирал как могат да потиснат превъзходството си и да го поставят в услуга на по-низш субект, който не си е направил труда като тях да се образова и да научи езици, а постъпва като Вуте от вица. “Човек че наемем и пак че те таковам”, заявил той на Пена, която му се присмяла, че не може да изпълни заканата си да я такова. 

Характерно е за евразийските империи да назначават образовани и можещи чужденци да свършат работа на султаните и царете. В тези империи на министерски постове са  били наемани системно експерти от еврейско, немско, италианско потекло и дори от подчинените им етноси на Балканите и Кавказ.  Което не прави монархиите на османците и на руснаците просветени и космополитни. 

Очаровани от хода на Трифонов днес са не толкова онези, които му гласуваха, които вероятно гледат сега със смесени чувства хазартното разиграване на гласовете им в тесния контекст на предложението те да бъдат похарчени евтино заради едното хитруване да прецакаш всички – и съюзници и врагове. Хитруването, да напомня, не е непременно израз на интелигентност . И примитивните същества умеят да хитруват – видяхме го като пример в политиката на онзи, когото Слави помогна да бъде надхитрен и детрониран.

Истински очаровани са злорадите, които се самопровъзгласиха за мъдреци и предсказатели, че Слави ще ни финтира някак си. “Казах ли ви”, казват сега те, сякаш някой си е правил илюзиите за дълготрайността на продукта с марката “Трифонов”. 

Очаровани са най-вече самите гербаджии. Не могат да се нарадват, че има и друг злодей на хоризонта, което прави техния доказан злодей да изглежда като добряк и жертва на задаващото се по-голямо зло. Това е ре(д)акцията на гузните, които много добре знаят, че заслужават наказанието си да бъдат прогонени, но няма да си признаят това. За тях Слави е сламката, която сега пребоядисват от Титаник на Ноев ковчег. Злобеят и раздават тъпи остроумия, начело с техния вожд, който се скъса да се хили самодоволно на специална изява по повод соловия ход на егоиста от Учиндол във връзка с трудностите, които той създава на истинските му врагове от демократичния спектър на българското общество.

А на въпроса дали все пак ще има правителство, па макар и експертно ( за каквото от ДПС отдавна настояват ) – с “легитимността” на само 9 на сто от гласоподавените в България, прогнозата ми е : да, ще има. Тя се позовава на същото, на което стъпва и в. “Файненшъл таймс”. Британския медиен ориентир за световния бизнес предсказва, че задаващите се многомилионни траншове от ЕС за България са достатъчно основание за успеха на Трифоновия шантаж. 

В случай, че тази прогноза се окаже вярна, не се учудвайте, ако ГЕРБ изчегъртат собственото си наранено самочувствие и подкрепят “вражеското” управление. А Слави ще се изкаже в стила на своя конкурент от Банкя, който в такива случаи обичаше да “скромничи”, че не може да забрани на никого да го подкрепя. 

Ако има нещо, от което гербаджиите разбират, това е транжирането на демократичната държава с помощта на тези траншове. Едва ли ножът на Слави може да ги изчегърта от тази трапеза, на която трайно са се настанили от повече от десетилетие.

 

23 мнения за “Само очарованите от Слави могат да бъдат разочаровани от егоизма му”

 1. Краят на илюзията ИТН. Сл. Трифонов се оказа разнояйчен близнак на Борисов. Това е грозната истина с руски привкус! Сл.Трифонов (Газпром, Газпром…. ) е поредния носител на подмяната, подобно на идалгото-внукът на Фердинанд, а не на промяната и носи спасението на Борисов и на руските интереси.. Мрак покрива кюлчетата злато и пачките евро в чекмеджетата на Борисов и подарените 3млр лева на Русия. Мрак обвива Гешев, прокуратурата и ВВС. Недостойни за Човека от мрака се оказаха Бойко Рашков и Кирил Петков. Достойни за него са избраника на идалгото Н.В и офицер на ДС. Хора работещи в мрак и под егидата на мрака. Сенки от близкото и не толкава близкото позорно минало на България. А миловидните, нещастни лунни проблясъци на полиглотите в нощта на България, съгласни с приоритетите на Човека от мрака, скоро ще се превърнат или в негови послушни пудели, или ще си подадат оставките, ако имат съвест, чест и достойнство………………………….

 2. . Светлината разпространена от Кирил Петков и Бойко Рашков, надеждата на бедните и уморените, жадуващи за глътка свобода, я диспергират, обвиват я в мрак и е на път да изчезне. ИТН не искат да има народ, те искат да има тълпа, за да могат да я яздят както си искат подобно на герб. SORY Сл.Трифонов, няма да ти излезе сметката. Такъв народ има и резултатите на Демократична България, категорично доказват това, която въпреки съзнателното омаловажаване на значението на тези избори и работата на служебното правителство от БНТ, БТВ и Нова. увеличава многократно значението си, вкл. и с предишни ваши гласове. Скоро тия ваши гласове, особено тия идващи от 20-35 годишните ще прелеят в Демократична България, защото това са законите на еволюцията. Нормално е до 30 години да симпатизираш на комунистически идеи и да си комунист, но трябва да си кръгъл идиот, ако останеш такъв и след 30……………………………

 3. Демокрацията няма алтернатива, както и Демократична България за БЪЛГАРИЯ. Демократична България се превърна и стана единствения гравитационен център за свободните, почтените и способните хора на България. Нейната светлина започва вече да покрива и най-тъмните кътчета на Великата ни Родина. Резултатите от изборите на 11.07.21г. доказаха това. Следващите избори ще го затвърдят. Успех и благоденствие БЪЛГАРСКИ НАРОДЕ! Бог и орендата на великите ни Канове Ви пазят.

 4. Възхвалите на мъдрия българския народ и умилението пред страданията му напоследък ми идват нещо като “свръх багаж”. Този народ абсолютно не заслужава нито едното, нито другото. За ДБ са гласували почти толкова, колкото и за БСП. Това дали е мъдро – най-вероятно не. За ИТН И ГЕРБ са гласували повече от половината от участниците в изборите- 1 298 889 мъдри българи. Независимо от потресаващите разкрития за корупция и лично облагодетелстване на гербаджии от всякакъв калибър, мъдрите българи и “изтеклите” мозъци без грам критичност отидоха да им гласуват все едно нищо не се е случило. Браво , много мъдро и далновидно. На ИТН още миналото лято огромна част от българите възложиха най-голямото си доверие. Няма значение, че къмто миналото лято тази партия дори нямаше съдебна регистрация. Това програми, стратегии, визии българите оцениха като едни карлсонови дреболии и нищо повече и онзи ден твърдо заложиха на” Слави да ги оправи”. Хвала на таквъзи гласоподаватели. Няма как да ги нарека нито мъдри, нито изстрдали. Повърхностни конформисти ми е най-близко до разбирането, а най-вероятната квалификация си е все пак “безмозъчност” в огромни дози. SORY

 5. Да отидеш да работиш за един утвърден Чалгар,чийто умения са сведени да забавлява хората на първосигнално ниво, свидетелства за пипса на сериозна себерефлексия и ниски духовни регистри.Дишал си въздуха на университети,които те учат на възможността да мислиш Света на широко и едро и след това избираш да бъдеш ограничен в действията си от човек,който се е родил теле и се върнал вол.
  Както казва Асен Василев” Ако се сглоби експертен кабинет от неполитически обвързани лица, бих се съгласил да работя в него. Ако е политически – не ме търсете в него. Ако той има задача всички безобразия да спрат и хората в него имат намерението и смелостта да го направят, би ми било приятно да работя в него. Това не е свързано с поста, а с морала на хората и готовността на тези, които са избрани да са независими хора“

 6. Дано егото на Слави е наистина толкова силно. Това ще наложи да държи светлините пуснати непрекъснато. Хорада са алергизирани и при всеки опит за манипулация ще реагират остро (надявам се). Истината е, че няма свестен човек, които да иска да стане политик в БГ. Мисля, че шанс трябва да се даде и да се изисква диалог и обсъждане.

 7. One final strive на Моделът КОЙ.
  Обречени са!
  Сега давам думата в две части на легендарната Мария Спирова.
  Внимание, следва много зъл пост.
  [Сори, ама побеснях.]
  Борисов, Биков, невръстний Георг, де гиди луди гидии! И вий, дрипави остатъци от някога славен ГЕРБ!
  По-жалки сте от ползван презерватив в канавката на изоставен паркинг.
  Човек трябва да знае кога да спре, завалийки.
  Тръгнали сте да обяснявате, че във Великобритания имало било “изчезнали” изборни секции, и тинтири-минтири, щото от тия избори ви изгоря джигеря, нали?
  На нас ли, бе, вестници прочетени, песни изпяти, тръби спукани, тия глупости ще дрънкате?
  Съсредоточете се, че няма да повтарям: всички секции във Великобритания са в наличност и изправност.
  Знае го ЦИК [откъдето вчера пуснаха една фалшива новина за Хаунслоу, ма то е от безсъние сигурно – после се поправиха]. Знае го посолството в Лондон. И могат да го докажат с разписки от предадени протоколи.
  Знаем го всички доброволци, които не допуснахме – с цената на шибаното си телесно и душевно здраве – институционалният колапс, до който вие, пантофи вмирисани от ГЕРБ, доведохте държавата, да провали изборите там, където те зависеха от нас.

 8. А те зависеха изцяло от нас.
  Защото вас, шубета еднокнижни, ви нямаше никакви, когато се организираха изборите в чужбина. Свивахте се по дупките си и планирахте евтините си саботажчета.
  Квотата на ГЕРБ в ЦИК само дето не наводни сградата, за да прецака де що има заседания, така щото по секциите в чужбина да е пълен батак от забавени назначения до последния момент.
  И пак не успяхте – справихме се в рамките на закона!
  Вече и за един приличен циркаджийски номер пред медиите нямате силици, борсучета. Който сред вас имаше мозък, скочи от потъващия кораб, и ви остави да се излагате като безнадеждно задръстените двойкари, които сте.
  Та, тая партенка за изборите в чужбина няма да хване дикиш, хайванчета. Нищо не може да ви спаси от собствената ви самоубийствена алчност и глупост.
  Не се напъвайте всуе, ами мислете кой път да хванете, ако има такъв, който не води право в бездната на забвението.

 9. Г-н Тервел, това което казвате за хора преди и след 30 години е точно така и е прието от всички.
  В нашия случай нямаме работа с комунисти. Какви комунисти са Бойко Борисов и Слави Трифонов? Това са най-обикновени мошеници и непочтени хора с огромно его. И много пари.
  В това всички ще се уверим, но скъпо ще си платим за поредния жесток урок.

 10. Ех, клетнико (говоря на себе си), когато много искаш нещо да стане, и когато то зависи от друг, който не познаваш добре, по-добре остави на разума да те поучи, вместо да си слагаш отново примката! Не заложих на Слави, но, чесно казано се надявах моят глас да бъде поне приобщен към „общото благо“, като коалиционна подкрепа. Как силното ми желание (вероятно и не само моето) можеше да ме (ни) подведе разбрах след като ме поучиха две личности, които разшифроваха фалшивите думи лишени от основното съдържание, това, което трябваше да бъде направено след като се вземе мандата. Нито дума за реформирането на съдебната система, тоталното разбиване на всяка корупция, следващо разследване и съдсбни наказания. Не, ще ставаме космонавти барабар с македонците и циганите ще си имат представител знаещ четири езика! Господата Иво Инджев и Илиян Василев се оказаха, както винаги, безценни!

 11. Срещнах коментар в който се твърдеше, че постъпката на чалгаря е мъжкарска.
  За мен тази постъпка е мискинска.

 12. Трифонов има нужда от “PR-връзки с реалноста”, както е модно да се наричат психиатрите напоследък! Тази тиква ще се срине по-бързо от банкянската! Пак с наша помощ, разбира се!

 13. Не е по темата но пък е злободневие, та няма накъде повече.
  Изкопано от мрежата по повод самоожалването на БУЦИ дет го викат в четвъртък в Н-то РУ на МВР-София на разпит по казуса “Разфасоване”. Има и още десетки унищожителни коментари. Аз си избрах долния.
  “”Може да ме задържат и да не изляза жив”: Борисов е извикан на разпит в полицията”
  Милия, ще зачерни жена и дете в Гърция. Една голяма любов между дърт глиган и крехка плейметка ще изгори, каква футболна драма.
  От наблюденията ни върху битието на плеймейтникте се вижда, че те никога не страдат прекалено дълго за загубата, някои дори идват на погребението с новия си приятел, не чакат съпругът им да изстине.

 14. Извинявам се но трябва психически да сме подговени за подобна развръзка.
  “За нормална държава смятаме тази, в която престъпниците са в затвора, а не под сянката на каскета на прокурора.

  Бившият министър-председател на Хърватска Иво Санадер беше осъден на 8 години затвор.
  По-рано бившият министър-председател на Франция Франсоа Фийон беше осъден на 2 години затвор.
  Още по-рано бившият министър-председател на Македония Никола Груевски беше осъден на 2 години затвор.
  Бившият министър-председател на Молдова Влад Филат беше осъден на 9 години затвор.
  Бившият министър-председател на Израел Ехуд Олмерт беше осъден на 6 години затвор.
  Бившият министър-председател на Италия Силвио Берлускони беше осъден на 4 години затвор.
  Бившият министър-председател на Грузия Вано Мерабишвили беше осъден на 5 години затвор.
  Бившият министър-председател на Словения Янез Янша беше осъден на 2 години затвор.
  Бившият министър-председател на Румъния Адриан Нъстасе беше осъден на 2 години затвор.
  Блести с отсъствието си само едно име. И неговото име е…Той е…Познахте.”

 15. Учиндолския ще повтори управнението на Мадридския. (С)лавчо няма хора и капацитет точно като другаря Цар и това стана ясно още при първото раздаване на картите. При това положение Някой Друг ще му “селектира” хората и формулира програмата. Всичко става в движение. Мафията бързо се преструктурира. Гарантирам, че добрата стара ДС е селекционерът на отбора. Няма да се учудя ако Лавчо изкара и цял мандат като Другаря Цар. Навремето си мислех, че НДСВ каквато бяха нестройна дружина няма да искарат и 6 месеца. Тези са по добре позиционирани и програмирани. Жалко че се стигна дотук. Поредният “спасител” отново изсърфира до върха благодарение на протестния вот.

 16. Към Асен:
  Казвам ти дъще, сещай се снахо. Между другото, откъде се пръкнаха комунистите? Не произлязоха ли те от „най-обикновени мошеници и непочтени хора с огромно его.“? Яйцето и кокошката.

 17. всъщност нищо ново и неочаквано,
  това е просто възраждане на юпи мафията,
  триглава ламя номер 3 или
  цар номер 2,
  все тая

 18. И както казваше великият Тодор Колев:
  Как ще ги стигнем американците?
  Че и затминем, кога?
  Еми и аз така се чудя другари и
  след мъглата:
  “А мъгла”.

 19. А не е ли това единственият начин служебното правителство да остане възможно по-дълго (до есента), за едно по-качествено “изчегъркване”?

 20. Вижда се вече как на бял кон идва пРезидентът. Да живее промяната..

 21. Не мога да си намеря покой – как е възможно Ив. Бакалов да не вижда очевидното! Привиждат му се сини бабички, а не вижда колко “мъдър”, развален и опорочен е българския избирател, независимо от пол и възраст.

 22. За да победи врага, трябва да стане като него, само че по-коварен, дори по-хитър, безмилостен и кръвожаден. Това са законите на политиката .А опитът за свобода и промяна на избирателите, в крайна сметка се превръща в дълбоко вкоренен страх от свобода и необходимостта да се адаптират към тълпата, която не иска нищо повече от сляпо да вярва и да следва харизматичен лидер. Но да не забравяме ,че едно животно може да ни ухапе ,но само човек добрал се до власта е способен да лъже най-безогледно.

 23. Опасявам се този проекто-кабинет на Слави да не е сценарий. Хората се разбунтуваха и с право и е възможно да се отиде скоро отново на избори. Каква ще е ситуацията тогава? Голяма част от привържениците на ИТН ще се отдръпнат и няма да гласуват за него. Останалите протестни партии не са достатъчно силни, за да обърнат играта. И Борисов пристига на бял кон като “пазител на стабилността.” Това не трябва да се допуска. Мисля, че най-добрият вариант е служебното правителство да продължи да действа, докато не се обезсили до голяма степен Герб.Трябва осъзнаване и мобилизация.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.