ГЕРБ ще стои като ( обречена Берлинска) стена срещу изчегъртването й от НДКА

 

Не знам дали бях пръв, но бях прав. Цитиран съм често като източник, който припомни как Волен Сидеров хвалеше преди близо 30 години във в. “Демокрация” американците и настояваше да се махнат съветските монументи у нас. После обяви България за американска колония и беше на(д)граден в Москва.

Бях между пионерите, които публикуваха фактите, доказващи що за яростен защитник на ваксините е бил наскоро “възрожденецът” Костадинов, който обиждаше и кълнеше всеки опонент по темата, която малко по-късно го вкара в парламента на гребена на вълната на обратното: войнстващото антиваксърство. https://ivo.bg/2021/11/17/всеки-който-отрича-ваксинирането-е-п/

Тъй че и героят, подписал се под текста по-долу, не е уникален в тази компания като обратен на себе си. 

Жанрът на този род “разкрития”, които са всъщност грозна публична тайна, не ми е любим, но опресняването на паметта на хората относно това кой какъв е бил до преди някоя година и как се е превърнал в свой антипод, е наложително ( и да кажа за всеки случай: не можете да ме хванете в нищо подобно но аналогия – никога не съм писал дитирамби за комунизма, под чийто ботуш е минал половината ми живот без да успее да ме “чипира” с чипика си при всички предпоставки за подобна предопределеност по рождение и местонахождение по онова време).

Не откривам Америка и с долния текст, подписан от автор, обитавал не толкова отдавна другия бряг на днешната му позиция.  Под нея и аз бих се подписал, но не съм я писал.

Опитайте се да познаете кой днешен апологет на старата “карикатура на диктатор” (както сам е нарекъл преди 9 години своя днешен вожд) е сътворил правдивата статия през 2012 година. Заклеймил е основателно вожда си от Банкя като “карикатура на диктатор”. 

Наистина, можете ли да познаете чие е талантливото перо, нарисувало карикатурата на диктатура, което днес заплашва, че ГЕРБ са като стена, която щяла да застане на пътя на лошата власт, поискала партията на въпросната карикатура да освободи незаконно окупирани етажи от сграда в центъра на София?

За онези, които не са разгадали тъжната гатанка за падението на човек, нает да се унижава с хвалебствия за “карикатурата на диктатор” , отговорът се мъдри на финала. Но не бързайте да надникнете там. Насладете се най-напред на текста с всичките истини и квалификации в него.

Карикатура на диктатор

21 юни 2012

“Те ще ми бъдат демократите и ще кажат, че аз съм диктатор – стига с това вече, мълчах си, до тук ми дойде. С кое сме били диктатори?! В кое, в едно нещо?! И ги оставих да се наговорят, ама е прекалено. Госпожа Кунева осем години беше министър, тогава ли се чуваше гласът на хората повече от сега?! Че това, че всеки ден даваме спортни зали, магистрали, мостове, пречиствателни станции и си строим държавата и е видно – погледнете. Искат да я направят като Гърция, да я направят, само че аз не искам да участвам в това.”

Това са думи на премиера Бойко Борисов, казани по време на срещата с протестиращите срещу Закона за горите. Борисов не е диктатор. Той е карикатура на диктатор. Второто не е по-малко вредно от първото. Този човек дотолкова си е повярвал, че е забравил кой е и от къде идва. По-лошото е, че сякаш и ние започваме да забравяме. Приемаме присъствието му по върховете на властта като нещо нормално и много често дори не осъзнаваме колко далеч сме стигнали. В нормална ситуация подобен човек не би се случил като кмет на Банкя, а камо ли като министър-председател.

Абсурдът на българското всекидневие дотолкова ни е погълнал, че вече дори не помним как се появи настоящият премиер. Там, иззад рамото на Тодор Живков, който през 1996 година посети за първи път родния Правец в демократични условия. Тогава бодигардът му слезе от шофьорското място и отвори задната врата, за да може от нея да излезе сваленият диктатор. За разлика от Борисов, Живков беше истински диктатор, което не значи, че беше по-добър.

После шефът на най-голямата охранителна фирма в софийско, след СИК и ВИС, даде няколко интервюта. И предизвика интерес. В интервютата си той се оплака, че напуснал МВР, защото го накарали да се деполитизира. С две думи толкова бил привързан към БКП, че решил да зареже кариерата си на пожарникар, но да остане верен на партията. Тогава беше смешен. Днес пак е смешен, но освен това е и министър-председател. Последното трябва да си припомняме по-често.

Малко след като стовари Живков в Правец, днешният премиер слезе от шофьорското място на автомобила, в който се возеше царят. И отново отвори задната врата. Това се случи през същата онази паметна 1996 година. Стотици хиляди излязоха по улиците, за да посрещнат бившия монарх и да го призоват да се върне в родината. На фона на зърнената криза, празните магазини и галопиращата инфлация, която остави името на Жан Виденов завинаги в новата българска история, Борисов беше незабележим.

След това дойдоха барикадите, сините митинги, надеждите и цялата енергия, която сложи край на първия етап на Прехода. Малко след тях името на днешния премиер изплува в криминалната хроника. На 31 март 1997 година в. „Капитал“ ни съобщи следното: „Адска машина направи на парчета джипа на столична бизнесдама, която е приятелка на висш служител от средите на СИК. Пострадалата Цветанка Карагьозова излиза с бодигарда от охранителна фирма “Ипон” Бойко Борисов, който работи в тясно сътрудничество с акционерите на застрахователна компания СИК и Интергруп Румен Николов-Пашата и Младен Михалев-Маджо. Пострадалата е собственик на фирма за химически продукти, масла и изкуствени торове“.

Последното не е компромат. То беше написано, когато Борисов дори не си представяше, че един ден ще управлява еднолично цялата държава. След атентата днешният министър-председател продължи да се занимава с охранителния си бизнес и пое охраната на нефтената рафинерия в Бургас. До 2001 година, когато отново посрещна царя, седнал на шофьорсокото място.

В онази паметна година се сдобихме с главен секретар. Най-главният от всички. Първо, голяма част от медиите бяха скандализирани – бивш сикаджия и бодигард на Живков да заеме един от най-важните постове в МВР. За това ли стояхме на барикадите четири години по-рано, питаха се сините избиратели? Няколко години по-късно лидерите им замечтаха за коалиция с Борисов. През 2001 година Доган се колебаеше. Освен всичко, което беше вършил в първите години на Прехода, предложеният за главен секретар се оказа и активен участник във Възродителния процес. В качеството си на каратист. Накратко – бил е и е гонел онези, които гласуват за Доган. Доган обаче преглътна и главният секретар отиде лично до сарая му, за да му подари каракачанска овчарка. После около сто пъти повтори, че Доган е най-големият български политик. Помните ли тези мигове на толерантност и разбирателство?

Така в МВР започна ерата „Борисов“. Последваха я десетки поръчкови убийства. Главният секретар, облечен в неизменния си черен шлифер, изпрати в последния им път Стоил Славов, Димата-Руснака, Косьо Самоковеца, Илия Павлов, Иван Тодоров-Доктора… и така до 28. Толкова са показните и неразкрити убийства, извършени във времената, в които днешният премиер беше най-главният от всички секретари в правителството на НДСВ и ДПС. Рейтингът му обаче растеше. Затова оглави не една, а две листи на НДСВ. И беше избран за депутат от НДСВ. Само преди 7 години. Толкова малко време, а толкова много забрава.

После ерата „Борисов“ се пренесе от МВР в София. През 2005 година днешният премиер се кандидатира за кмет на столицата и обеща всичко – завод за боклук до 2007 година, справяне с кучетата, дупките, общинските далавери, заменките… И беше избран. И така, вече 7 години този човек управлява София. Еднолично. Някой съмнява ли се, че Фандъкова е нещо повече от параван? Скоро научих, че в момента определял дори фирмите, които да доставят кетъринга за коктейлите на общината.

А вече е премиер. Човекът от народа, който всяка сутрин отива с кордон от автомобили на работа и не излиза на улицата с по-малко от десет бодигарда около него. Министър-председателят милионер, който кръстосва страната с вертолет и самолет на държавни разноски. Премиер, който е единствен по рода си в Европа, след като Берлускони банкрутира Италия и си отиде под радостните възгласи на италианците.

Зная, че всичко това е повтаряно до втръсване не само в българската, но и в балканската, и в европейската, и дори в американската преса. Повтарям го още веднъж, защото въпреки това всеки ден го забравяме. Защото вече не помним резила с Румяна Желева. Помните ли я? Същата, която ни беше външен министър и която премиерът беше решил да прави еврокомисар. После се разбра, че искала да преговаря на терен с умерените талибани, но не знаела къде се намира Сомалия. Тя беше първата от стотиците Калинки, които се врязаха в съзнанието ни и го изкривиха до неузнаваемост. Спряхме да се впечатляваме. Затова понесохме скандала с Мишо Бирата леко. Бяхме загубили усета си за нормалност. Дотолкова свикнахме с абсурда, че за всяко нещо започнахме да ходим при премиера – за волейбола, за горите, за футбола, за киното, за театъра… И вярваме, че той ще помогне. Единствената надежда е, че все някога ще се събудим и ще си спомним, че този човек е българският премиер. Тогава ще разберем колко далеч и назад сме се върнали и колко усилия трябва да положим, за да наваксаме.https://offnews.bg/analizi-i-komentari/toma-bikov-karikatura-na-diktator-70137.html

Автор: Тома Биков

НА СНИМКАТА: Авторът, както е пожелал да го запомнят по онова време във връзка с публикацията му от 2012 година

43 мнения за “ГЕРБ ще стои като ( обречена Берлинска) стена срещу изчегъртването й от НДКА”

 1. Биков, както е известно, е завършил ВИТИЗ (или както се е казвал тогава), но не ми е известен с някаква роля в театъра или киното. Сигурно толкова му е бил талантът…По-неприятно нещо от некадърен артист е само некадърен артист – политик!

 2. Извинявам се за грешката – учил е за артист в ЮЗУ Благоевград.

 3. Надявам се професор Велислав Минеков да продължи да е министър на културата и за напред! Смел е!

 4. Внуче пита баба си:

  – Бабо, бабо, как прави бързия влак?

  – Чегърт чегърт, чегърт чегърт…

 5. Велислав Величков Минеков, също като баща си, е русофил (облагодетелствал се е от това) и мисля, че въпреки активизирането му напоследък, не му е мястото в едно СУВЕРЕННО българско правителство.

 6. Биков, Герджиков, Дончев, Дилов – грехът им е много по-голям от този на “калинките”.
  Тези уж го раздават “интелегенция” и поради тази си роля от тях се очаква да са опозиция на простотия, пошлост, лъжи, арогантност и т.н. С поведението си обаче те легитимираха и нормализираха тези качества когато простотията се настани със сила на сцената. Това ги прави истински предатели. Подобна е и ролята на Мангъров – много добре знае къде е истината, сигурен съм че вътрешно е убеден че маски, ваксини и т.н. са начинът да се справим най-безболезнено с тази пандемия но поради негова си причина някаква твърди обратното.
  Според мен причините да има подобни типове са слабите им морални устои и голямото им его.
  Тяхната роля се изчерпва с това да намажат лично а не да помогнат на обществото.
  Дълбоко в себе си го знаят.
  Нашата роля е да ги осмиваме с надеждата да има по-малко от тях за в бъдеще.

  Трябва да добавим и Яне Янев тук и да кажем – НЕ, господа! Не е никак ОК когато в рамките на сравнително къс период от време имате категорични позиции и от двете страни.
  Това говори или за неспособност да мислите или за свръх способност за блюдолизане и корумпираност.
  И едното и другото ви правят ненужни и жалки общественици.

 7. Не обичам да се хващам за думата (шегува се, обичам, обичам), но много ми хареса изречението “Човекът от народа, който всяка сутрин отива с кордон от автомобили на работа и не излиза на улицата с по-малко от десет бодигард (да прощава правописът) около него”… И до чего докатился…. Сам да си кара джипката… Бързо транзитва тая глория мунди, ей…

 8. Според мен парламентарният ден не трябваше да започва с обсъждането на проблемите на блъсковия парцал, защото по въпроса има решение на съда. Точка.

 9. Към Георги Харизанов:

  Пропускате Даниел Митов, оказал се изведнъж най-важната фасада на мутрата като заместник на вожда и негов личен фаворит за пратеник на фронта на обречените кандидатури на ГЕРБ за премиер. Поне за едно от лицата, споменавани от нас в тази размяна на мисли, знам от първа ръка, че вече съжалява за близостта си с мутрата, но явно не може лесно да се откачи от огърлицата й, към която беше присъединен като украшение на мутренската грозота.

 10. Към SMS:

  Не ми е работа на му адвокатствам на Велислав Минеков, но бих предпочел да дадете доказателства за русофилството му. А пък автоматичното пренасяне на русофилството от баща му е граница, която се надявам да не прекрачвате съзнателно, а по някаква инерция.

 11. Благодаря задочно на душицата златна Тома Биков за славната биография на падишаха. Не ми беше позната чак в такива детайли 🙁

  Колкото до скандала с Блъсков, Минеков още в началото на министерстването си разказа в предаването на Сашо Диков за него, т.е. преди няколко месеца, но борисовата секта явно чак сега е решила да го експлоатира, за да напомни за себе си. Най-логичното решение на проблема е да приютят Блъсков в централката си, поемайки всички разходи по издаването на парцала му, който, както разбирам, бездруго е нещо подобно на техен партиен вестник. Предлагам на ГЕРБ освен това да се обърне за помощ към приятелите си Меркел и Вебер. Те несъмнено ще проявят голямо съчувствие към някого, който не си плаща сметките.

 12. @ Иво Инджев

  Направи ми много неприятно впечатление, че по време на протестите, че за разлика от останалите участници в “Отровното трио”, отбягваше (шикалкавеше!) пред репортерските микрфони да отговаря на въпроси, свързани с руското влияние у нас и непрекъснато намесваше руската култура без повод. Като е толкова голям “фен” на руската култура да стане министър на културата в русия, а не да ръководи развитието на Българската култура! Мисля, че на нас ни е нужен министър, фен на българската култура, някой като Вазов, Захари Стоянов и т.н. Има такива и днес! Според мен, театърът с ПОКАЗНИТЕ изгонвания точно сега ( предстои назначаването на новите министри) който ни се разиграва не за първи път, е опит на чужди кукловоди да наложат професора за министър на културата, за да има после повече възторжени песеньки и пляски. И да здравствуэт болхаро-саветская дружба и секс культура!

  https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B2_%D0%9C%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%B2

  https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%92%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE_%D0%9C%D0%B8%D0%BD%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%B2

 13. Относно загадката с “екстремните превъплъщения” на Тома Биков, Сидеров и други “мъпети” от руското шоу, мисля, че няма нищо загадъчно. Става въпрос за тактика, при противника, след УБЕДИТЕЛНО легендиране, се изпращат най- верните “разузнавачи”, които след изпълнението на задачата, се прибират духовно и физически У ДОМА, при своите.

  “Семнадцать мгновений весны”:
  Мюлер: – Щирлиц, защо паспортът Ви мирише на руска водка?! Щирлиц трескаво мисли: – Сетих се! Когато Борман трябваше да го подпечати, каза “ху” на печата, преди да го удари.

 14. Бях свидетел на спор във фейсбук между Минеков и Георгиев от БОЕЦ.
  От цялата работа негативните точки отидоха при Минеков.
  Георгиев се придъжаше към фактите и добрият тон.
  Минеков се държеше високомерно, на няколко пъти го хванах в лъжа и в крайна сметка останах с впечатление че е един много добър манипулатор.

  При търгуването на база технически анализ има едно правило където липсата на сигнал е всъщност сигнал.
  От това което търся по нета не намирам никакви “сигнали” относно отношението му спрямо Русия, комунизма и т.н. Ясно е че баща му е бил точно такъв за каквито тук си говорим напоследък – талантлив човек продал таланта си на простите за да живее добре. Но защо Минеков ако няма да го обвързваме автоматично с баща му не прави никакви опити да се представи като нещо по-различно от него и осъди онези времена?
  Ей така от кумова срама да каже две, три изречения против комунизма..
  Не намирам нищо.
  Независимо че според статия от Свободна Европа – “Когато не е зает и с това, чете исторически книги, сред които подбира най-вече изследвания на диктатурите.”
  Т.е. не е като да не знае за какво става въпрос.

  Мернах коментар във форум че няма и много детайли кога, как и на база какви заслуги е станал професор.
  Завършва 86-та и след това специализира в Хамбург.
  Никъде не можах да открия коя година е това “след това”.
  Ако е преди ноември 89-та възникват въпроси..
  Това че решиха да поканят точно Клеър Дейли (адвокат на Путин и Лукашенко в ЕС) на протестите не говори добре също.

  Изобщо, когато излезе пълният списък с новите министри наистина ще останем с впечатлението че демонтирането на МОЧА се отлага за неопределено време.

 15. Мисля че SMS е прав за театъра който ни се разиграва за Труд и НДК.
  Самият Минеков е голям манипулатур но аз имам съмненя че зад него стоят още по-големи такива.
  Ако ще се еманципираме от руският прочит на историята ни от недалечното минало е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Минеков да НЕ Е министър на културата! Руското влияние в България се дължи точно на базата на митове. Минеков не е този който ще спомогне за тяхното развенчаване.

 16. “Изобщо, когато излезе пълният списък с новите министри наистина ще останем с впечатлението че демонтирането на МОЧА се отлага за неопределено време.”

  И да добавя към горното..

  Тогава ще чакаме tervel който освободил се от бремето на мутрата ще ни освободи или най-малкото ще принуди русофилите с които ще осъмнем по етажите на властта да работят за благото на европейска България..

 17. Да бъдем реалисти: МОЧА никога няма да бъде преместен или разрушен от министър, нито от кмет на София, който и да е той. Това може да се случи само ако огромното мнозинство софиянци започнат да го настояват така масово и упорито, както настоявахме за оставките на Орешарски през 2013-14г. и на Буци&Гешев през 2020г.

 18. Неприятно ми е, че ГЕРБ зае правилната позиция, но това не е причина да не спомена цирка със зелените сертификати при влизане в парламента. Това може да е много малка победа за Копейкин, но е голяма крачка встрани от здравия разум…
  Дано да не съм прав…. Стоте дни откога ще се броят?

 19. @ Георги Харизанов
  По време на парламентарния контрол днес наблюдавах как играчите обиграно си “подаваха топката”, включително и Копейкин, и непрекъснато се сещах за една френска поговорка:

  “La mariee est TROP belle” ( Булката е ПРЕКАЛЕНО хубава !) Слабото място на руските кукловоди е, че ВИНАГИ губят мярката. По това се и разпознават, както и по НАГЛОСТТА, с която нарушават законите у нас, дори най-безцеремонните наши мутри не си го позволяват!

 20. Проф. Минеков доста агресивно е съден за баща му и за казаното и неказаното от него. От автори на коментари в блога.
  Не е ли по-добре да го съдят по делата, примерно за историята с в “Труд”?

 21. Асен,

  Напротив, не сме достатъчно агресивни към всичките форми на хибридната война.
  МОЧА и Альоша няма да бъдат махнати докато уж се правим на хартия че комунистическият строй бил лош а на действия стоим мирно пред руското посолство разкрякало се при поредното боядисване на един комунистически а не военен паметник. Време е да се приключи с тези митове. Няма друга страна в която да има паметник на съветската армия на такова челно място при положение че на територията и няма загинали съветски войни. Американците също са допринесли за победата над хитлеристите, защо да не направим и техен паметник до МОЧА?

  За да се стигне до “искане” от страна на хората за махането на тези “паметници” е нужно да почнат да падат митове в образованието, историята, телевизията, радиото.
  Проблема е че с подобните на Минеков и Кошлуков това ще бъде мисия невъзможна.
  Много е вероятно Минеков да остане на поста си и това за мен ще бъде доста добър сигнал за това накъде духа вятъра на “промяната”..
  “Скандалите” относно в-н Труд са прах в очите.. подобно на “войната” между Радев и Борисов..

 22. Към SMS и Харизанов

  Потвърждавате аксиомата, че “българския мъж е винаги болен или недоволен”. Действията на Минеков заслужават в случая добра дума, а не мръщене и обвързване с политическите възгледи на баща му. Добре е да не забравяте, че децата не могат да избират родителите си и не носят отговорност за тях.
  Мисля че в малка България, с малки изключения, всеки ще намери в по тесен или широк роднински кръг хора, свързани с режима в периода 1944/1989 година. Статистиката посочва почти един милион членове на БКП в края на този период. Важното е, кой е напуснал “бетонния възел” и кой е останал доброволно в него. Владимир Левчев също е един от тези, които трябва да понасят прословутото недоволство на българския мъж, за това че има баща. Христо Иванов, че има майка, а Костов че “няма сестра”. Сигурен съм, че читателите(а не писателите) тук се ръководят от убежденията и действията на личностите, а не от тези, на тяхното роднинско обкръжение. Реториката в политиката също не е обезателно показателна за последващите действия или бездействия на личностите. Не гледайте какво говорят, а какво правят. Малко повече оптимизъм и по малко черногледство прави денят по приятен.

 23. Мъничкото човече Гешев онзи ден ни говори за “богоизбрани римляни” и подобни глупости.

  https://www.mediapool.bg/peevski-deklarira-milioni-i-otkaza-da-se-obyasnyava-news329848.html

  Случващото се с Пеевски е гавра с правосъдие, държавност, човечност!
  Самият наглец Пеевски се оправдава с Прокопиев.
  Прокопиев нито е политик, нито е санкциониран по Магнитски и т.н.
  Но има ли журналисти които да го жегнат този наглец с подобни пояснения/въпроси?
  Или просто да му кажат че само страхливците се крият и оправдават с други – смелите отговарят за собствените си действия пред закон и общество.

  Ще има ли най-накрая в България органи които да могат безпристрастно да отговорят на прости въпроси – от рода на този дали има разминаване между декларирани доходи и притежания на хора които искат да управляват обществени ресурси.. прости въпроси наистина.. много прости..

 24. kirov,

  Имам усещането че сте от онези които призовават престъпленията от комунизма да се забравят понеже много време минало и трябвало да гледаме напред, да сме оптимисти..
  Дишайте спокойно, няма да оприличавам цял народ на това ви качество..
  Ако сте в този форум понеже осъзнавате пагубното руско влияние е много наивно да мислите че Минеков ще е този който ще промени нещо. А министерството на културата може да направи много по този въпрос.

  Обясних защо Минеков не става за поста и е очевидно защо се вдига тази патардия в момента.
  Акциите ми приличат малко на филмчетата на Цветан Цветанов от идването му на власт.

  Минеков оказва се свят е видял (май и преди 1989), европеец го раздава, чете за тоталитарчици но една лоша дума за Путин не е обелил.
  По действията да го съдя казвате – ами един от тримата е дето незнайно как се въоражиха с мощна уредба, окупираха площада и зададоха тон на протеста като подбираха кой може да говори на безценният микрофон елиминирайки Правосъдие за Всеки и БОЕЦ.
  Та, като говорим за действия – Георги Георгиев от БОЕЦ е направил много повече (говорим за реални неща, нали така?) които да имат отражение върху това как работят институциите и държавата.
  Георги Георгиев е господин никой, няма никаква власт и принуждава властта да спазва законите.
  Минеков който беше много силен на думи, направи 180 градуса обръщане когато стана министър и реши да “защитава интересите на държавата” покрай скандала с Ларгото независимо че преди това щеше да дава “мръсниците” на български, европейски и прочее прокуратури..

  Та, какво е направил Минеков досега?
  Осведомете ни ако обичате.
  На поста е половин година вече.
  Единственото аз за което се сещам е скандала с Ларгото където уж щеше да съди мошенници някакви реши да ги покрие за да “предпази държавата”.
  Скандалите с Труд и НДК са плач от негова страна да остане министър.
  Между другото той от коя коалиционна партия ще се води като остане министър?

 25. Налага се да напиша защо уважавам г-н Минеков.
  Мисля, че беше 2012г., ако не ме лъже паметта когато г..олизците преподаватели в Художествената Академия бяха започнали подписка за присъждането на титлата “заслужил художник” на геройкото и тогава единственият, който отказа да се подпише и раздуха въпроса е проф. Минеков. Ако не беше сторил това банкянската мутра освен “генерал” щеше да се кичи и с тази титла.

 26. Харизанов, нямам време да отговарям на всеки “писател”, нито да задръствам медията с многобройни разсъждения, тълкования и повторения. Все пак не сме “При Странджата”.

 27. “…По действията да го съдя казвате – ами един от тримата е дето незнайно как се въоръжиха с мощна уредба, окупираха площада и зададоха тон на протеста като подбираха кой може да говори на безценният микрофон, елиминирайки Правосъдие за Всеки и БОЕЦ.”

  Малко информация относно “незнайно как се въоръжиха с мощна уредба и окупираха площада” 🙂

  https://lupa.bg/news/cherepa-dal-na-minekov-ot-quototrovnoto-trioquot-pari-za-7-izlozhbi_75344news.html

 28. Да СМС, по действията. Отнася се и за вас. Публикувате несериозна информация и давате линк към един от най-русофилските сайтове на българска територия, “Под (руска)лупа”. Жалко, че тук няма филтър, който да не допуска замърсяването на коментарното пространство с подобни “новини”.

 29. Киров,
  Нещо много сте се напапунили, раздавате оценки наляво и надясно, командвате… Да се строим ли в две редички? 🙂 За мен е важно дали фактите са истина, а не кой точно ги е публикувал. И да, тук (засега) няма “филтър” т.е. цензура, която на Вас очевидно Ви липсва, свикнал сте с нея или пък сте от цензурите?

 30. kirov,

  Май бързо се вписвате в “аксиомата” си негодувайки срещу хора в блога които са ви уж съмишленици.
  Виждам че защитавате Минеков и понеже гледате много отвисоко, чудя се дали не знаете кой и с какви пари осигури тази уредба в продължение на седмици на площада?
  За мен това е един важен въпрос който няма официален отговор.
  Ще ви бъда благодарен ако знаете нещо по въпроса и го споделите.

  И нещо друго, Минеков половин година оглавява министерство което преди това бе поверено на една самодоволна пияница която се изживяваше като недосегаема и след като скочи да бие полицай подобаващо получи орден Стара Планина.
  Та, пита се, толкова ли Минеков не можа да намери нещо нередно в това министерство с което да изобличи Рашидов?
  Имаме обичайните престрелки по студията но никакви последици.
  Просто не мога да повярвам че всичко е точно с бумагите в министерството на културата и Рашидов не е крал.

 31. sms,

  Интересен линк, благодаря. Това което ме заинтригува в биографията на Минеков бе факта че май е учил в Западна Германия преди 89-та и това се крие. Но нека да не закачаме баща му понеже kirov ще вкисне..
  Но съмненията ми че всъщност е бил номенклатурчик остават.
  Интересно ми бе също защо дейността му е предимно в чужбина – изложби, форуми, т.н.

 32. ок, малко напредък благодарение на този сайт:

  https://obshtestvenkontrol.com/koi-koi-e/velislav-minekov/


  “В периода 1987–1989 г. специализира металодизайн в Хамбург при проф. Юрген Бирт.”

  Мдаа, както и предполагах, номенклатурчик.


  Мнението му за Лустрацията в края на септември 2020 г.:

  „Мoeтo прeдлoжeниe.

  Пълнo рaзкривaнe нa вcички дoкумeнти и мaтeриaли cъдържaщи тeзи фaкти. Бeз знaчeниe дaли cтaвa думa зa прecтъплeниe, фaлшификaция, гeрoизъм или cлужeбнo зaдължeниe. Бeз знaчeниe дaли cтaвa думa зa живи или пoкoйници. Бeз зaчeрквaния и прикрити имeнa. Бeз никaквo прикритиe нa цялaтa трaгeдия oт нaшeтo близкo минaлo. Нeoбхoдимa e пълнa дигитaлизaция и публичнocт нa aбcoлютнo вcички дoкумeнти бeз cъoбрaжeния зa „нaциoнaлнa cигурнocт“ или cъпричacтиe към днeшнитe eврoaтлaнтичecки aнгaжимeнти. Нeoбхoдимa e иcтинaтa, a нe чacт oт нeя.”

  Интересно, когато година по-късно е овластен истината вече не е толкова важна, държавните интереси се оказаха по-важни. По действията ще ги познаем, не по-думите..

 33. E.GAVRILOV,

  Оставам с впечатлението че много от действията на Минеков са продиктувани от личната му вражда с Рашидов.
  Изправя се срещу ГЕРБ и ББ поради факта че Рашидов е добре приет там.
  Мисля че има нещо общо между него и Георги Георгиев от БОЕЦ което може би обяснява и кратката им дружба.
  И при двамата долавям желание за разчистване на лични сметки с опоненти което ги довежда и до политическото поприще.
  Но мисля че Георгиев от БОЕЦ е много по-добър и ефективен във формулирането на обществено полезни цели и тяхното постигане отколкото Минеков което ме кара да мисля че личната мъст при Минеков играе по-голяма роля.

 34. Разчитат на късата народна памет. За онези, които се изживяват кукловоди, ние сме като зайците, позаслепиш ги с фаровете на дезинформацията и хоп (!) замръзват на шосето (на забравата), лесни за отстрел.
  Но какво би казал един един редови селски или градски “заек” по темата, щото тях не можеш ги излъга:
  “Га баща ти, в компанията на бай Тошо, ядеше авджийските кифтета имаше и за теб, като роден със сребърна лъжичка в устата, и не ривеши за демокрация, дори в Германия! Сега ривеш (за “димокрация”), защото искаш да ядеш мазни министерски кифтета, а зайците да ги яде сибирската мечка. Стига толкоз! “

 35. СМС и Харизанов, ако продължавате с този тон, това ниво на информация и писателска плодовитост, скоро ще останете сами в коментарното пространство. Виждам, че все повече намаляват имената на читателите, желаещи да споделят и споделяли досега писменно мнение по интересните, ежедневни, политически анализи.
  А това, че четем всички Иво Инджев, не ни прави автоматично съмишленици. Вас определено не определям за такива. Това беше последното ми обръщение към вас.

 36. Може би просто не трябва да гледаме Минеков само през розови или само през черни очила. Аз съм на негова страна заради това, че погна Блъсков, който е олицетворение на журнаЛИЗтическия слугинаж, а не на свободното слово, sorry. Но не съм на страната на Минеков поради това, че помогна на Радев (и то с любезното съдействие на Гешев!) да яхне миналогодишните протести. Интересно ми е обаче кого тук коментиращите виждат като подходящ за министър на културата. Аз бих предложил/а Кремена или Магърдич Халваджиян.

 37. kirov,

  Зададох няколко резонни въпроса относно Минеков.
  Вместо отговори ми се вменяват вини за “тон” и “плодовитост”.
  Преди това трябваше да ви чета и квалификациите.
  Върнете се назад и вижте аз дали съм си позволил подобно отношение към вас или други в този форум които са тук с доброто намерения да допринасят.

 38. симпатизант/ка на ДСБ,

  Подходящ министър на културата?
  Не се сещам в момента, но според мен трябва да е отявлен европеец и антикомунист.
  Такъв за жалост мисля няма да видим скоро.

 39. Киров,
  Какво “виждаш” или ти се иска да видиш си е твоя лична работа и няма отношение към реалността. И на мен не ми харесва фатмашкия ти маниер, който определено не подхожда на този форум. Това да не ти е казарма!

 40. Към Георги Харизанов:
  Не, нямам намерение да ви освобождавам, защото ще си останете пак роб. По-скоро ми се иска да ви извадя от саксията, в която сте се настанили за постоянно, и от която бълвате неспирно небивалиците си, и да ви заведа в пустинята за 30 години.

  Към kirov: „Потвърждавате аксиомата, че “българския мъж е винаги болен или недоволен”.

  Твърдението на „аксиомата“ ви в частта на националността на „мъж(а“) се нуждае от доказателства. Частта, която се отнася за Георги Харизанов и SMS e приемам аксиоматично.

 41. tervel,

  Много се радвам че си намерихте дружка с която заедно да сипете квалификации..
  Аз пък ще прибегна към една друга “аксиома” – българският мъж е най-големият многознайко.. И в момента в който срещне опонент който не му харесва е невъзможно да го държите върху темата и настрани от личностни нападки и обиди… дерзайте..

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.