Какво нещо е войната, поразява поразително паметта и на мъдри нашенци, като Иван Кръстев

В Нова телевизия казах, че е време да се носи лична отговорност за всичко, свързано с изграждането на положителен образ на Путин у нас. Ще бъда последователен с още един пример, какъвто нямаше как да спомена от телевизионния екран поради ограниченото време.

 

 

 

 

Става дума за Иван Кръстев. Вае от години по лисугерски начин готин имидж на диктатора от Кремъл. 

На една конференция в София през ноември 2014 година, на която бях поканен поради недоглеждане от страна на копоите на Бойко Борисов, го гледах и слушах със зяпнала уста да защитава претенциите на Путин за евразийско разнообразяване на досегашния световен ред. Не ми се вярваше. Дори се опитах да възразя на микрофона, но отпуснатите ми секунди стигнаха само да опонирам на   присъстващия унгарски президент Януш Адер относно егоистичния интерес на орбановата Будапеща да подкрепя плановете на Путин за енергийно задушаване на Украйна.  https://ivo.bg/2014/11/12/доживяхме-европейски-президент-да-се/

Кръстев никога не си призна съпричастността към създаването на проекта “Борисов”. Пак по лисугерски се измъкваше от въпроса дали не е баща на проекта с контрата, че не знае коя е майката. Дали лично той не е измислил подвеждащото название ГЕРБ, за да бъдат зарибени европействащите българи? Скромен е. Не се хвали с подобен пагубен за България успех в  овластяването на простотията. А и германските фондации, акуширали на проекта, си траят. Разбираемо е. Не за хвалба.

Чета в преразказ на уважаваната медия “Дойче веле” какви правилни неща е казал тези дни нашият виенски мъдрец Иван Кръстев по адрес на Путин.

Музиката на Украйна

Чудя се все пак защо не си спомня, че е бил сред избрания от Путин антураж от видни гости в рамките на елитния му клуб “Валдай”. Страшно нещо са пораженията на войната ( на Путин в Украйна), поразяват паметта по поразителен начин. 

“Много интелигентен и бърз, директен, предизвикателен” бил Путин, успява да вмъкне Кръстев в интервюто си за “Шпигел” . Иначе нашият виенски сънародник вече е взел острия завой като остър критик на токсичното московско чудовище.  https://www.dnevnik.bg/sviat/voinata_v_ukraina/2022/03/14/4323757_ivan_krustev_pred_shpigel_ako_putin_otstupi_s_nego_e/

И преди съм се чудил как така толкова умен, либерален, космополитен, западен, авторитетен за западните медии нашенец хвали Путин. Днес по-скоро се чудя дали не му е неудобно да обръща палачинката без да си признае какво е писал и говорил за най-големия злодей на новото хилядолетие.

https://ivo.bg/2015/01/22/чуждоземец-опонира-на-нашенец-в-полит/

http://idvassilev.blogspot.com/2015/01/blog-post_21.html

Да кажем “бай, бай” на Байганьовщината!

30 мнения за “Какво нещо е войната, поразява поразително паметта и на мъдри нашенци, като Иван Кръстев”

 1. Поздравления за поредният в “Десятката” текс, г-н Инджев.
  Дошло е време тези ЛИСУГЕРИ да бъдат отстрелвани.. за благото на род и родина..

  Аз също останах изненадан от комплиментие които този раздаваше по адрес на капуткин.
  Днес видях едно видео как руски войни покосиха един цивилен който излезна с вдигнати ръце от колата си.
  Та тоя мухльо Кръстев изживяващ се като “анализатор” сигурно би използвал епитети от рода на “бързи, точни и ефективни стрелци” за да опише човекоподобните отнели живота на бедният нещастник имал малшанса да ги доближи..

  На вниманието на мухльото Кръстев предлагам един истински анализ.. шедьовър бих казал.. да се учи.. Въпреки че бездарник като него много не може да научи.. затова и е избрал да служи на дявола..

  Споделям го и за тези които ме питаха какво имало за харесване в Русия.. ами харесвам Сергей Медведев!

  https://faktor.bg/bg/articles/rusiya-zagubi-voynata-v-ukrayna-voennite-y-sa-tiranozavri-ot-nyakakav-ruski-dzhurasik-park

  Сергей Медведев

  “Русия загуби тази война (и) чисто визуално. Безкрайни сиви колони бронирана техника – мръсни, трополещи, димящи, неугледни, като някакви призраци, изкопани изпод земята, изпълзяли от бойните полета то ли на Втората, то ли на Първата световна. Камиони, наблъскани с човешко месо – озлобени и наплашени войници, повечето от които си били мислили, че ги пращат на учения. Проблеми с логистиката, снабдяването, със заповедите, с ориентацията – колони, ориентиращи се на терен по пътните табели. Вътре в камионите – някакви шперплатни плоскости, дървени столчета, просрочени консерви, и войници, мародерстващи и тероризиращи местното население. Всичко това е някаква безнадеждна архаика, която вече две десетилетия цари в главите на хората в Русия и сега се е разпълзяла по полетата на Украйна – като

  ръмжащи тиранозаври от някакъв Руски Джурасик парк.

  Унищожават ги в движение, наведнъж цели колони, стотици и хиляди камиони и бронирани коли с буква Z по канавките на украинските пътища – като че ли цялата остаряла, железна, механична руска цивилизация, изкована през последните триста години, от Петър Първи насам, е превърната в камари старо желязо.

  И бомбардировките на украинските градове – архаичен геноцид, с военните престъпления от времето на масовите войни, механизирано убийство в промишлени мащаби, някакъв дълбок ХХ век. Картини, каквито не бяхме виждали повече от осемдесет години.

  Когато в Кремъл са замисляли тази операция, вероятно си представяли нещо от типа на американската война в Залива – високотехнологичен блицкриг от въздуха, някакъв триумф на висшата цивилизация. А вместо това руската армия прилича на зле обучените, дезориентирани и демотивирани танкови армии на Садам, разбягващи се и горящи в пустинята, пълен обрат на медийната картинка:

  вместо на американците, руснаците замязаха на иракчаните.

  И изтребването на мирните градове – та даже и това е от арсенала на Садам срещу кюрдите.

  Да, това действително е цивилизационно поражение на Русия, която, с това дълго дундуркане и отглеждане на своята собствена архаика, произведе тази допотопна война, едновременно чудовищна, нелепа и неефективна – танкови батальони, седмици сражаващи се за някакви селца, и губейки десетки единици техника и стотици хора.

  Впрочем, а откъде го взехме това, че войната ни е трябвало да бъде ефективна? Ефективно в Русия могат само да лъжат и крадат. А всичко останало е нещо като тази война.

  *Сергей Медведев е руски журналист, политолог, писател. Доктор на историческите науки, професор във Висшата школа по икономика в Москва.

  Превод: Красимир Лозанов

 2. E, “виенчанинът” иван крыстев всъщност е от Луковит. Нищо лошо или срамно. Просто синчага на един от кохортата на “янко”, ачо, бечо, бушо, дачо, доко, нако, начо, пеко, пуно, тако, тано, цоло, цочо – изметта, дето 45 години ни обясняваше за слънцето, въздуха и българо-сАвеЦката дружба. “Папа” беше в отдел “Идеология” на ЦК, ако се не лъжа. Синчагите и “внучатата” ще ни просветляват относно демокрация и евро-атлантизЪма. Все пак Луковит не издържа никакво сравнение с Виена, па и цените различни, как човек да не обърне палачинката. Те от оная партия с главното “П” си ги умеят нещата. Дори името й за 103 години го сменяваха има-няма поне 40 пъти. Не знам само как се гледат в огледалото. Шапо и респект, Стопанино!

 3. Този и той ли е задействан?

  https://faktor.bg/bg/articles/hilyadi-naemnitsi-ot-siriya-se-vklyuchvat-vav-voynata-v-ukrayna-kakvi-sa-motivite-im

  проф. Владимир Чуков

  16
  MAR
  2022
  Хиляди наемници са готови да се включат във войната в Украйна – на страната на Киев и Москва. Наемниците са от десетки страни по информация на Генералния щаб на украинската армия и на неправителствени организации като “Сирийската обсерватория за човешки права”. Голям брой са от Близкия Изток. Наемниците от Близкия Изток са от Сирия, Либия, Судан, Ливан, Ирак, според експерти. 40 000 са сирийците, които са готови срещу заплащане да се бият на страната на Русия в Украйна. Колко биха отишли на страната на Киев – няма яснота. Властта в Украйна твърди, че 20 000 са наемниците, записали се в специалния Чуждестранен легион. Те са от 52 държави. Сред тях има хора освен от Близкия Изток, но и от много европейски държави.

  Какво казват двама наемници от Сирия, избрали противоположните страни във войната?

  На 29 години и едвам свързващ двата края, този бивш военен от Сирийската армия на Башар Асад е готов да замине за Украйна. Не само заради парите. “Искам да изкарам пари, а и да помогна на Русия, която ни подкрепи в гражданската война”, казва той. Според наблюдатели, Русия може да плати максимум 1000 долара месечно на наемниците. Но те знаят друго. “Казаха ми, че ще получа 7000 долара за един месец, ако се бия напърва линия, и 3000 за други дейности”. Проруските наемници са от районите в Сирия, контролирани от правителството на Башар Асад, на чиято страна Русия влезе със стратегически сили през 2015 г. В бастиона на антиправителствените сили в Сирия – Идлиб, наемници са набирани за украински доброволци. Като този 36-годишен бивш боец, който казва, че е свикнал с тежки сражения.

  “Записах се, защото искам да се бия срещу Русия. Много вече се записаха”, казва той. Сирийските наемници, натрупали опит и в гражданската война в Либия, са експерти в градски сражения. “Сирийските наемници, които се сражаваха в Либия, бяха наричани “наемни убийци”. Те не се трогват от цивилни жертви – в Украйна или където и да е. Те само ще влошат ситуацията”, каза Рами Абдулрахман от Сирийската обсерватория за човешки права.

  Според експерти, сирийските наемници – от т.н. Пети корпус, милициите “Нимар” на ген. Сухел Хасан и “Шабиха”, известни с жестокостите си, ще застанат редом до руските наемници от “Вагнер”. Стратегията ще бъде подобна на войната в Сирия. “Първо, излизат руските самолети. Всякакви бомби, всякакви, без някакви компромиси. След това идва руската военна милиция, които всъщност са чеченците на Кадиров, доубиват, каквото може, и респективно се появяват след това “Вагнер”, които установяват някакъв постоянен контрол”, каза арабистът проф. Владимир Чуков пред БНТ.

  От украинска страна беше създаден Чуждестранен легион. Специалният сайт, през който се набират доброволци, натрупа 18 млн. посещения за няколко дни. “От украинска страна казаха, че онези, които дойдат, ще бъдат със статут на украински военослужещ, една много солидна заплата. Това, което се посочва, наистина е доста конкурентно – от 3500 долара”, каза Чуков. И руската, и украинската страна побързаха да напомнят, че наемниците не попадат под нито едно от правилата за водене на война и задържане на военопленници.

 4. Мерси, Иво, МЕРСИ! Това е Иван Кръстев, ЛИСУГЕР! Вара-бара, ама и Раzzиа имала своите законни основания. В последното му интервю, ЗА ПРЪВ ПЪТ казва “ние на запад”. Как взе завоя, а?…

  Впрочем и Б.М.Борисов (ака Тиквата). Щял да подкрепи всякакви санкции на управляващата коалиция. Хе-хеее! Сетила се Мара да се побара. А га папкаше от … ОТ ВСИЧКО! Тоя делкаше от всичко. Голямо ла…но. Най голямото.

  И един апел към премиера К. Петков: г-н Петков, няма нужда да се икономисвате (И.Костов). Дайте го по смело. Майната им на курнела, радев и т.н. Махнете го тоя “културен” министър. НЕ СТАВА! Сурнете го МОЧА! Тоя паметник не е за там. Той вреди, лъже, разделя.
  На някои им липсвал мавзолея с г. тарабата. Някакси празно стояло мястото на площада. Бреййй? Че кво му е на празното място? Има си жълти павета, има си пространство. Що трябва да е нацвъкано с кутийки. И баш на тарабата, българомразеца. Айде бе!

  Усещате ли, приятели? “Въздухът трепери”!

  Слава Україні!!!

 5. Напълно вярно! Споделям изцяло. Защото е така. Защото е истина.

 6. “Войната е неприятно нещо…”

  ГОЦЭва мъдрост…
  Та ще има много, много иванкръстЭвци, обърнали палачинката…С всеки един ударен жилищен блок или болница от руZZките балистични ракети..броят им ще нараства, с ПО ЕДИН…няма да са ГРУПОВО обърнали палачинката, да не би случайно пихтиестата маса, която ги гледа и слуша, да не вземе да се “заблуди” и да обърне и тя палачинката…масово…че тогаз КУКЛОВОДИТЕ и на двете категории в чудо ще се дянат…

  Толкова много са иванкръстЭвците, че по-лесно е да изброим КОИ НЕ СА!
  По моята статистика се събират на пръстите на двете ми ръце..не повече.

 7. Винаги когато стане дума за подобни…хора, се сещам за един много стар сериал, в който ставаше дума за талантлив френски художник през ВСВ, който предаваше евреи на нацистите. И след това започвам да редя списък, в който да включим и други, релни хора с професионални качества.
  Менгеле е бил добър лекар, Оливър Стоун е добър режисьор, Вермахтът е създал слънцезащитния крем за Африканския фронт, Хитлер е построил магистрали исъщо е рисувал нелошо…
  Е, и?

  На хора като Кръстев също лежи отговорността за жертвите в Украйна, заради годините изграждане на приемлив образ на Путин. Като просто обяснение ще спомена само “ефекта на пеперудата”.

 8. Г-н Иван Кръстев, Вие само заради хубавите очи на Путин му слугувахте толкова години?

  Задавам поредица от въпроси, имащи предимно очистващ, освобождаващ НРАВСТВЕН СМИСЪЛ на нашия тъй учен, умен, дори, моля ви се, мъдър и като капак на всичко – световно-известен политолог, който е ваша гордост, така ли, скъпи мои сънародници и сънароднички? Като гражданин и като човек му ги задавам най-вече, а не толкова като философ, макар тия мои ипостаси няма как да се разделят една от

 9. Че Путин не може да спечели войната, това вече е пределно ясно.
  Аз обаче, повече се притеснявам, този наглец да не вземе да излъже и Украйна, и Запада.
  Особено с тези “мирни преговори”.
  Как е възможно да се водят преговори с престъпник?
  Каспаров го каза ясно: “Докато Путин е на власт, мир не може да има.”

 10. Търсете парите.
  ДГД и ПНХ (пошьол на хуй) на иван кръстев.

 11. Към Георги Хазинаов:

  Не искам да изглеждам дребнав, но се убедих още веднъж, че не съм добре дошъл в сайта на моя някогашен приятел Стойко Стоянов. Вчера ме “изрязаха” от картинката, която с Горан Благоев нарисувахме в Нова тв, цитирайки него, но без дори да споменат, че из съм бил в студиото.
  Така че не пускайте тук “чаршафи” от този сайт, в който ме изрязват. Някак си е недостойно да се правя, че не забелязвам, рекламирайки тук в големи количества онези, които ме цензурират.
  Апелът ми е към коментаторите, които заливат блога ми с публикации от въпросния сайт. Жалко е, но е факт.

 12. Името ГЕРБ е дадено от Душана Здравкова, юрист и много достойна жена която още в началото напуска виждайки в какво се превръща проекта(партията), понастоящем е критик на ГЕРБ.

 13. Към Nick:

  Чувал съм тази версия и е възможно да е вярна. Г-жа Здравкова е светъл пример за изтрезняване от заблудата за “европейската” партия, каквато тя не може да бъде с брутално простия си собственик начело. За съжаление примерът на Душана Здравкова си остана изключение сред значимите фигури в корпорацията, ако не броим специфичния случай с Цветан Цветанов, който пропусна да напусне сам ГЕРБ и позволи на Методиевич да го нарита унизително. Изглежда, че така и не успя да се съживи политически след пропуска си.

 14. @г-н Инджев,

  Взимам си бележка веднага.
  Мисля че зная за коя статия говорите. Аз също го намирам за странно това изрязване.
  И мисля че имате право.
  Сайта го раздава анти-руски но като се замисля последните месеци не си спомням да съм мернал да споменават името ви.
  Което наистина е странно понеже вече и телевизиите за които не съществувахте до преди войната се надпреварват да ви канят сега.
  Отдавам го на факта че във ваше лице виждат конкурент.

 15. @Ив.Терзийски

  Виждам че имате много добър апел към кп.
  Дано ви чуе.

 16. Към Георги Харизанов:

  Пак ще кажа, давам си сметка, че може да изглежда дребнаво от моя страна, но за сайта на Стойко не съществувам. Ако съм имал съмнения, вчера се потвърдиха. Дори открито враждебните сайтове, като БЛИЦ, не си позволиха да ме “изрежат” от участието ми в Нова тв, макар да преразказват казаното от мен по техния си делянопеевски начин. То бива асиметричност, но на фона на пълното ми отсъствие там някак си не е логично да се пълни коментарната част на блога ми с текстове, които всеки може да намери сам.
  Не ме разбирайте погрешно, не искам да се превръщам в огледален образ на моите цензори. Аз самият съм цитирал многократно публикациите им. Но все пак трябва да има някаква мярка – блогът ми е не автоматична рекламна платформа на когото и на каквото и да било.
  Малко ме е яд, че изобщо трябва да занимавам аудиторията с тази неприятност и се надявам да не я превръщаме в тема.

 17. По отношение на Фактор.БГ и Стойко…

  Доста преди датата 24-02-2022 се опитвах, месеци, че и година-две преди нея, понякога самотно, понякога неистово, понякога повтаряйки се…с риск да стана досаден за част от публиката и съфорумците, да Ви обърна внимание, че ИМА НЕЩО ГНИЛО там…ИМА НЯКАКВА КЪРТИЦА, и то не случайно, инцидентно пусната да хибридничи…комай само SMS 💙💛(Чест и почитания за което, Приятелю!) ме подкрепи…

  Но нейсе!
  Сега важното е всеки живот на украинско 💙💛детенце – СПАСЕН! Всяка украинска💙💛 родилка – СПАСЕНА! Всеки ранен Украински Лекар 💙💛или Медсестра – СПАСЕНИ! Всеки възрастен и болен Украинец💙💛 – ЕВАКУИРАН УСПЕШНО ИЗВЪН АДА на руZZките “високоточни” бомбени удари…

  Това е ВАЖНОТО, сега!
  Стойко нека си пуска дитирамбите на това гнусно кадесарско ченге чуков…ако има СЪВЕСТ – да го пуска още!
  Прочее, в АРХИВА на ФАКТОР като чукнете “чуков” и излизат ДЕСЕТКИ ОТРОВНИ ПОМИЙНИ ХИБРИДНИ ПУБЛИКАЦИИ НА ТОЯ СКОПЕЦ!

 18. Този винаги си е бил от червената агентура. Рускитутка мимкрираща на Запад.

 19. https://faktor.bg/bg/articles/kultura-art-faktor-goran-blagoev-konformizmat-e-problem-i-na-balgarskata-zhurnalistika-malchanieto-ni-dokazva-zashto-sme-na-112-myasto-po-svoboda-na-slovoto

  Ето я статията – сега я прочетох…Просто думите на възмущение не ми стигат!!!
  Нито думичка за участието на г-н Инджев💙💛 в предаването на нова, ни думица!

  Но г-н Инджев💙💛 – НЯМА КАК ДА ВИ ИЗТРИЯТ от умовете, сърцата и сетивата на Вашите читатели, повярвайте ми!
  Ледът се пропуква, на много хора фалшивите антипутински маски ще им паднат от лицата, скоро…Въздухът трепери! Само гледайте…

 20. “За украинците неутралитетът и отказването от влизане в НАТО са нещо възможно. Но тогава изниква проблемът: единствената личност, която би могла да подпише такова споразумение, е Зеленски, тъй като той е единственият легитимен ръководител на Украйна, единственият, който се е бил срещу Путин. Но тъкмо Зеленски е човекът, който не би подписал такова споразумение.” – Ето тук Ив. Кръстев не познава! За това и балансираните му отговори в интервюто не мога да приема като напълно реалистични и обективни. Защото какво значи “Ако Путин отстъпи, с него е свършено”? Нима не е свършено с агресора-диктатор дори и да не отстъпи? Но в този случай и с много от нас ще бъде свършено, а този въпрос Кръстев не коментира особено реалистично. Има някаква скрита симпатия у него към Путин, което затъмнява доверието ми към писанията на Ив. Кръстев, каквито и титли да носи.

 21. Една препоръка към поддържащите сайта на Иво Инджев: направете така, че всяко мнение да може да бъде оценявано след прочитане с плюс или минус. Каквото и да струва, надявам се всеки читател и почитател на честното слово тук ще даде своя принос за тази промяна в софтуера на блога.

 22. @Българин

  Аз дори се сещам датата на която Фактор обърна палачинката. ИЗВЕДНЪЖ името Бойко Борисов ИЗЧЕЗНА от статиите. Каквото и да си говорим, става въпрос за $$$. 😉

  А за Иван Кръстев… Ми, агент на ДС. Толкоз.

  Слава Україні!!!

 23. “Каспаров го каза ясно: “Докато Путин е на власт, мир не може да има.”

  Имам забележка към Каспаров, защото всъщност: Докато русия не бъде срината, като фашистка Германия, мир не може да има!

 24. Още информация за “корена”, бащата на “крушката” Иван Кръстев, Йото Кръстев:

  Йото Кръстев е български журналист и писател, член на ЦК на БКП.
  Роден е на 6 април 1937 г. в Луковит.
  Следва в жп институт, а след това българска филология в Софийския университет. Секретар по идеологията на Окръжния комитет на БКП в Ловеч. Главен редактор на вестник „Народна младеж“. Завеждащ отдел „Средства за масова информация“ при ЦК на БКП.
  Женен за Латинка Кръстева, учителка по български език и литература.
  Умира на 9 септември 2000 г. в автомобилна катастрофа
  Син на двамата е “политологът” Иван Кръстев.

  По правило отрочетата на руските номенклатурни проксита у нас живеят и “работят” във Виена, където съветските служби КГБ и ГРУ навремето изнесоха значителна част от откраднатите от СССР пари. Друга предпочитана от съветските служби дестинация е Кипър, Лихтенщайн и т.н. Затова като чуя, че някой наследствен номенклатур живее и “работи” във Виена…

 25. Методи Андреев за одържавяването на имотите на путинската мафия в България:

  В България има достатъчно бизнеси и имоти на руски олигарси, мафиоти и висши чиновници, които могат да бъдат бързо национализирани. Именно чрез тях през години се осъществи настоящата
  путинизация на страната.

  Правителството и специалните служби сигурно имат пълна география, кои имоти в какви ръце са, а и как заплашват нашата национална сигурност. Кабинетът на Кирил Петков е длъжен да последва енергично европейския модел и реакциите на света като наложи тежки санкции на путинските ракови образования. Видяхме как след началото на войната срещу Украйна държави от ЕС и САЩ одържавяват вили, имения, яхти, самолети и запрират банкови сметки на близките до Путин.

  Като първа стъпка – да започнат от комплекса Камчия. Спрямо него тече процес за одържавяването му от руската страна, защото той е собственост на правителството на Москва. Изтече информация, че статутът на Камчия е разглеждан на заседание на руския съвет за Национална сигурност, в присъствието на Путин. Там Лавров е доказвал, че комплексът може да бъде използван за прилагане на мека сила на територията на ЕС.

  Сериозен преглед да се направи и на имотите по Черноморието. Да се види, кои са собственост на руски висши държавни чиновници и членове на правителството, на лица от КГБ, ГРУ и ФСБ, кои бизнеси са свързани с мръсни пари. Преди няколко години гръмна скандал, че украинският политик Виктор Медвечук, който е кум на Путин е придобил по българското Черноморие имоти за близо 20 милиона евро в общините Несебър, Поморие и Царево, но скандалът се замете.

  Обстойни проверки трябва да се направят и в строителството. През последните години има безконтролен бум на руски инвеститори, а се знае, че така се перат огромни руски мръсни и престъпни капитали. Но в случая съвсем не става дума за санкции срещу редовите граждани на Русия, които имат законно малки имоти и или бизнеси у нас.
  Водещите държавни институции – президентство и парламент да подкрепят усилията на правителството в тази посока, а защо не Бойко Борисов, който сега се прави на евроатлантик да докаже на дело своите позиции, като с неговата парламентарна група станат инициатори за
  одържавяване имотите на путинската мафия у нас

  ДАНС в синхрон с НАП, Военното и Външното разузнаване да предоставят информация за престъпни руски собствености и бизнеси на територията на България, да се проследят връзките им и кои български олигарси, политици, медии и анализатори са в тесни финансови отношения с кремълските среди. Комплексът „Камчия“ може веднага да се превърне в място за настаняване на украинските бежанци, а има още хиляди такива имоти в България, които

  да отворят врати за бедстващите украинци

  Историята с купуването на държавата България от кремълски бизнеси и мръсни пари е започнала доста отдавна. Не случайно немски медии ни наричат „Купената държава“, така се говори за нас още 2016 г. Според разследващия журналист Флориан Хасел повече от 25% от бизнесите в България са обвързани с Русия, а това улеснява проникването на корупцията и подкопава демокрацията. А чрез косвено влияние този процент достига 35-40 на сто. Помним изказването на депутата от Руската Дума Пьотър Толстой, че притежават част от страната ни, а другата ще си я купят. Проблемът у нас с руските имоти, бизнеси и влияние в икономиката е хроничен. Различни родни управления и правителства предоставяха сериозни лостове за всякакво въздействие на все по-враждебната външна политика на Кремъл. Да не забравяме, че една от най-големите приватизационно сделки – продажбата на „Нефтохим“ на „Лукойл“ превърна страната в енергийно зависима за дълги години, та и до днес. По-късно през 2011 година първото правителство на Борисов даде на концесия на „Лукойл“ за 35 г. пристанищния терминал Росенец, който се превърна в първия руски анклав на територията на ЕС. Там

  законите на ЕС и България не важат

  Да не забравяме и факта, че „Лукойл“ се охранява още от фирмите „Ипон“ и „Лукома“ като едната е свързана с бившия премиер на България, макар че условно е излезнал от нея.
  Помним, че по времето на президента Първанов работихме за голям шлем в енергетиката, а при Станишев и Емилия Масларова комплексът Камчия стана руски, а земята около него беше харизана почти без пари на руснаците.
  Президентът Радев спечели втория си мандат, като се обяви, че е на страната на политическите сили, които се обявиха против корупцията, но той да е наясно, че фундаментът на българската корупция е изцяло руски. Държавният глава е длъжен да настоява и поощрява правителството в санкциите и национализирането на престъпни руски бизнеси. Това не са празни приказки. Имаме опита от 1999 година, когато от страната ни беше изгонен Майкъл Чорни. Контраразузнаването потвърди, че Чорни се е опитвал да създаде схема за корумпиране на политици и държавници. Няколко години по-късно тази руска операция успя чрез фалиралата по-късно КТБ. Чрез тази финансова институция много български политици, бизнеси, медии и агенти за влияние станаха зависими от руските интереси. Тогава
  курполентните политици завладяха държавата

  Сага по инициатива на шефа на икономическата комисия в парламента Мартин Димитров се иска ревизия на аферата КТБ Надявам се новото отваряне на темата да разкрие заметените следи на кремълския октопод у нас чрез тази банка.

 26. Аз съм казвал мнението си за Фактор, както и за ТВ Эвразия. Имаше и статия в блога за “Мут(р)иралия евроатлантизъм”. А аз съм посочвал връзката на телевизията с Д. Пеевски, представителството и на Евронюз, в която ВКТРК има акционерно участие.

 27. Нищо чудно, че Иван Кръстев си сменя възгледите според посоката на вятъра. Все пак ни беше комсомолски секретар в 114-то ЕСПУ “Лиляна Димитрова”. (Не класен, а на цялото училище.) За интелекта му няма спор – слушахме го всяка сутрин в 280.

 28. Русия ке падне !

  Но ние, ние? Докъде ще стигнем?

  С тези безброй Кириак Стефчовци?

  Къде, къде си дядо Вазов, да напишеш един нов роман? И да го озаглавиш:

  „Под МОЧА“

 29. Ив.Теpзийски 💙💛
  17.03.2022 в 12:05

  Така е, споделям на 100%!

  Слава 💙💛 Україні!!!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.