” Родината не е да целуваме задника на президента”…

 

В Русия вчера се случи нещо, което показва какво значение има индивидуалната храброст при съпротивата срещу колективното безумие, оглавявано от диктатор, уж аплодиран от тълпата. Аплодисментите този път бяха с обратен знак и показаха, че Путлер е загазил  в очите на своите поданици, които не се страхуват да изразят истинското си отношение – стига да са много, заедно и в “свои води”.

Популярният руски бард Юрий Шевчук се изправи на сцената на свой концерт пред хиляди почитатели и произнесе реч срещу войната на Путлер в Украйна. Яростно!

 

 

 

Протестът му се отличава с факта, че наелектризира на място хиляди хора на масово събитие, каквото е трудно, ако не и невъзможно, да бъде организирано като протестна акция в руските градове, където репресивната машина бди с брутална безпощадност срещу всякаква форма на съпротива срещу политиката на Путлер  .

“ Родината не означава да целуваме задника на президента. Родината е бедната старица, която продава картофи на гарата”, заяви на микрофона певецът под бурните аплодисменти на множеството.

Случи се на границата между Европа и Азия в Уфа, столицата на Башкирия на повече от 1500 километра от Москва. Кошмарът на Путлер, е че тази храброст, проявена в провинцията, откъдето режимът му набира пушечното месо за своята агресия срещу Украйна, пълзи към Москва.

ОЩЕ ПО ТЕМАТА:

https://ivo.bg/2015/11/07/един-човек-струва-повече-от-всяка-тълп/

11 мнения за “” Родината не е да целуваме задника на президента”…”

 1. Помня грамофонната плоча на “Nautilus Pompilius/ ДДТ”, която си купих през 90’те от единствения магазин в Бургас по онова време. Беше отпечатана от “Балкантон” ако не греша.Покрай тях намерих КИНО, 5nizza…
  Наивно по младежки си мислех, че нещата вървят в правила посока.

  Сега 30-40 години по-късно виждам, че са още актуални. Руснаците ще трябва да обръщат внимание поне още 100 години на стиховете им, ако искат да разберат за какво става въпрос.

 2. Спукана му е работата на бункерния ботокс – вече и кучетата на Украйна се бият против него. Патрон е 2-годишен джак-ръсел, който се оказва роден талант в разминирането на “денацификационните подаръци”, които блатните диваци оставят при бягството си към “матушката” им. Досега джафкащият чаровник е обезвредил над 230 взривни устройства в района на Чернигов:

  https://www.youtube.com/watch?v=QeNsSUxEFRY

  Станал е талисман на сапьорите от УТО, които го сгласяват с кевларено яке по мярка, с име и номер на частта, точно по устав. А президентът Зеленски оня ден му връчи Медалът за храброст и заслуги в присъствието на канадския премиер Трюдо:

  https://www.youtube.com/watch?v=OYvdPGzxex0

  Кучле, което струва повече от всички кремльовски пропагандони. А като отворих линка 2015/11/07, видях вътре пост от Everyone Else. Да си спомним с добро за нея и миещите мечки в двора й…

 3. А амбрамсите отиват към Москва:
  Абрамсы едут на МаЦкву ( транзитом через Киев 😉

 4. Измамата “Сан Стефано” е в топ 10 на 1 от най-популярните тракери у нас. РуZките тролчета не пикая газ, а петрол сорт “Урал” в коментарите, да кажа…

  Един анекдот:
  Войната в Украйна приключила с пълен разгром за Русия. Ден след капитулацията на руснаците световните лидери се събрали в ООН, за да решат как да накажат Путин.
  – Да го обесим! – казал Борис Джонсън.
  – На електрическия стол, е по-добре! – дал съвет Джо Байдън.
  – Най-добре да питаме Зеленски как да постъпим с диктатора – предложил Макрон.
  Президентът на Украйна се изправил и казал:
  – Ще нагреем едно дебело желязо до червено и ще го наврем в задника на Путин, но откъм студената страна!
  Джонсън, Байдън и Макрон учудено попитали:
  – Защо тогава ще го нагряваме това желязо?
  – За да не може румен радев, копейкин и курнелия да го извадят! – отвърнал Зеленски.

 5. @Тhe Rock
  Прекалено е хубаво, за да е вярно.
  Но натам отиват нещата.
  Още през 2014-2015 един руски коментатор казваше “Путин допрь|гается до ВСУ на Ейбрамсах”. Тогава беше сполучлива шега (почти като на Соломон Паси за НАТО)…. Кой да знае, че Путлер е толкова улав…

 6. По повод протеста на Юрий Шевчук. Много добре казано за Путин и за родината му (на ЮШ). Обаче ме смути завършека на обръщението му към зрителите, когато казва (приблизително) – “След войната в Чечня написах песен за любовта. За друго не вървеше да пиша.” Просто не свързвам войната на унищожение на един народ с любовта. Май чак след военното нахлуване на Русия в Украйна е разбрал за какво става дума.

 7. Аз съм Боби, бях удостоен с вниманието на
  г-н Инджев, за една моя импресия свързана с Украйна. Радостта ми, че повече хора ще могат да я видят, днеска беше помрачена от тъжната новина. Вангелис вече не е сред нас. Музиката ми беше от него.

  https://drive.google.com/file/d/12bZUfVQaLlyT6jqjUNLu3mccJmOjMP_I/view?usp=drivesdk

 8. Решетките на НС са подарък от Решетников. Неговият прадядо е бил производител в царска Русия. Каква ирония на историята.

 9. Приятели, къде е Георги Харизанов. Нещо не се обажда?!

 10. Val, в края на обръщението си Юрий Шевчук казва: “За друго не можех да пиша”, а не “не вървеше”, както вие го представяте.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.