От ГЕРБ изпреварили Гърция, която набедиха в престъпното намерение на прокопае Турски поток

 

 

 

 

 

 

Удивителни са от гледна точка на обикновения здрав разум напъните на ГЕРБ да представят закопаването на Украйна чрез техния т.н. Балкански поток като нещо нормално, приемливо, полезно и дори родолюбиво начинание. Отново чухме тази теза от укривателката на документи за това престъпление Теменужка Петкова тази сутрин в нейно поредно телевизионно интервю в една от най-гледаните телевизии.

В качеството си на бивш министър на енергетиката гузната Петкова брани собствената си кожа. Тя, както се видя отново, е не по-малко дебела от кожата на вожда й. На фона на най-страховития катаклизъм от Втората световна война насам с трагични последици за газената от руските варвари Украйна, Петкова не трепва и говори за обслужването на руската агресия чрез Турски поток като за нещо полезно за България. 

Връх на цинизма е да обосноваваш слугинския жест спрямо стратегията на Путлер чрез Турски поток, платен при това с български милиарди, като неизбежен защото…иначе Гърция щяла да го направи. Тази наглост в оправдаването може да се сравнява само с “аргументите” на Москва, според която тя била принудена на нахлуе в Украйна, за да не стане обратното.

Методът да вменяваш престъпно намерение другиму, за да оправдаеш престъплението си, е характерен за цинизма на рашистката пропаганда. Върху този цинизъм се крепи канибалската версия на Кремъл за войната му в Украйна, която не била война, а “военна операция” с …превантивна цел. 

Ето така, “оказва” се, оправдават от ГЕРБ прокопаването на Турски поток и заплащането му от България, за да се попречи на Гърция да направи това. Родолюбиво, а ?!

 

 

14 мнения за “От ГЕРБ изпреварили Гърция, която набедиха в престъпното намерение на прокопае Турски поток”

 1. Турски поток не е полезен дори за България. Дори и “цинично-опортюнистично”. Можеха да го твърдят, ако срещу това получавахме някаква облага. Само че ни спряха газа и ни обявиха за вражеска държава. И , както е в добрите русофилски традиции, за тези неща се плаща с български пари. Нали помните, че на русофилите след 1879 год. са им плащали от “Окупационния фонд”?

 2. Пигито изцяло и на мах изпълва триадата: грозна (чупи годзиломера), тъпа и нахална. Когато и да я инсталират в женския затвор в Сливен ще е за много малко и късно-ПНХ (ДГД)

 3. Турски поток е полезен за Сърбия, Унгария и Русия. Сърбия и Унгария получават руски газ. Русия пласира удачно своето политическо оръжие, с което дърпа конците в Сърбия и Унгария.
  Турски поток е вреден за България, защото е изграден с български пари.
  Нормално е българският премиер да обслужва българските интереси, а не сръбските, унгарските и руските.
  Турски поток е едно от най-безспорните доказателства за политическата несъстоятелност на партия ГЕРБ.

 4. „Излетяхме от Москва и кацнахме в София, България. Изпитахме чудно чувство. Бяхме все още в комунистическия блок, но изведнъж около нас започна да блика от ярки цветове… кипеше живот… беше като излизане от черно-бяла фотография и влизане в цветен филм. Нашите сетива, умъртвени от престоя в Съветския съюз, отново се съживиха.“
  полковник Колин Пауъл, 1973 година
  https://offnews.bg/nashite-avtori/kakvi-mozhem-da-sme-781649.html

 5. Банкянското човекоподобие отново се изходи по актуалната вътрешнополитическа ситуация, счупвайки тъпомера – едни незабавни избори се припокривали изцяло с интересите на ГЕРБ, но за България били тотален банкрут.
  Брилянтно! Едва ли някой друг би могъл по-категорично да формулира тезата, че
  ЦЕЛИТЕ, КОИТО ПРЕСЛЕДВА ГЕРБ ВОДЯТ ДЪРЖАВАТА НИ КЪМ БАНКРУТ!
  Очаквам, като е казал А, еднокнижният “гений” да продължи с Б и в скоро време да светне
  доверчивия електорат
  В ПОЛЗА НА КОГО СА ИНТЕРЕСИТЕ, КОИТО СИ Е ПОСТАВИЛ ГЕРБ?

 6. Тая проста счетоводителска КАЛИНКА, отново ни занимава с простата си банкянска примитивна пропаГАДность !
  Нека тая КАЛИНКА обясни , защо плати повече от 3 пъти по-скъпо за строежа на българския участък на ТурZZки потокь!
  Нека тая КАЛИНКА каже защо сръбския участък на ТурZZки потокь е с по-ниска цена, и е построен за сметка на гаZZпром! Същото важи и за унгарския участък!
  Нека тая КАЛИНКА каже , защо построи ТурZZки потокь, само с руски и белоруската фирми, на тройна цена!
  Нека тая КАЛИНКА каже , защо трябваше да строи ТурZZки потокь по най-дългото трасе, и вместо ТурZZки потокь директо да завие към сръбската граница, те го насочиха към Варна, и едва след това от Варна го насочиха към сръбската граница!
  По този начин използват старите тръби от Трасбалканския тръбопровод , които бяха към Турция! И по този начин излиза , че Буда и Теменужка са дали над 3 милиарда, без лихвите, само за трасето от Варна до сръбската граница, а ако трябваше да строят и трасето от турската граница до Варна, то тогава ТурZZки потокь щеше да е двойно по-скъп , и щеше да става над 6 милиарда без лихвите!
  Нека тая КАЛИНКА обясни и защо над 90% от ТурZZки потокь е резервиран само от гаZZпром!
  Нека тая КАЛИНКА каже , защо монополните такси за пренос на газ през България за гаZZпром са най-ниските!
  Нека тая КАЛИНКА обясни , защо дори рублоядите от БСП и Възраждане, казват че ТурZZки потокь можеше да струва само 1 милиард! Същото казва и путинския орденоносец , шпионина Малинов!
  Нека тая КАЛИНКА, каже , защо все още трябва да се достроява тръбата до сръбската граница , което ще струва още стотици милиони!

  И най-накрая, нека тая КАЛИНКА каже , как тръбата щеше да премине от Гърция до Сърбия, след като няма физическа граница, между Сърбия и Гърция!
  Нека тая КАЛИНКА и Буда, кажат къде скриха Пътната карта за Турски поток . Също така нека тя и Буда , кажат , защо Путлер си поиска от тях 800 милиона долара , точно преди да започнат строежа на ТурZZки потокь!
  И защо след това пратиха и 1,2 милиарда за ръждивите реактори за Белене!
  Защо дадоха Росенец на Лукойл-Бургас, и му дадоха монопола на търговията на едро с горива и държавния резерв, чрез монопола върху данъчните складове! Защо дадоха и голямата част от търговията на дребно с горива , чрез бензиностанциите на Лукойл-Бургас!
  Защо позволиха, тя и Буда, Лукойл-Бургас да не плаща данъци последните 15 години!

  Долу Буда, долу ГЕРБ( граZZдани за европейZZко раZZвитие на булгариZZтан)!!!
  Долу ТурZZки потокь, долу счетоводните калинки на VVVVинету!!!
  Оставка!
  ВЪН!

 7. Александър Симов не ми е много симпатичен, но днес в предаването “Въпросите” даде много точна характеристика на герб, оприличавайки го на “бунище с радиоактивни отпадъци”!
  Отлично попадение!!!

 8. П.П. И не трябва да забравяме подлата и цинична роля на рублоядско-деньгоядският реZZидент, който се договори с подлогите на гаZZпром в НРБ- ниновНа, Буда, калинките им от Булгартрансгаз и Булгаргаз!!!
  РеZZидентът не смени нито един от директорите на тези дружества, чрез служебните си правителства, а също така не позволи да се сменят и сега, заедно с ниновНа!
  А пък ниновНа е в конфликт на интереси и чудовищна злоупотреба с власт, защото нейни близки са в борда на Лукойл-Бургас!
  Също така реZZидентът също знае , че ТурZZкиЙ пАтокь е построен на тройна цена , но нищо не предприе срещу това!

  Долу реZZидентът!
  Оставка!

 9. @Николай
  “Само че ни спряха газа и ни обявиха за вражеска държава”
  А ние защо не им спряхме транзита?

  А пък “стършелите” (сигурно за да отвлекат вниманието от Бойковите престъпления) са се затюхкали как може да се предлага за шеф на КПКОНПИ човек с 19 имота, вместо да е клиент на същата. Било все едно да сложиш лисица за шеф на кокошарника. Аман от дребнотемие…
  Шегувам се…
  Сатириците се оказаха едни от най-сериозните анализатори, коментатори, народопсихолози и социални антрополози… Без майтап…

 10. RICOшетниковь,
  тази КЛИНКА към която са отправени въпросите Ви, трябва да е Бойко Борисов и въпросите трябва да ги задава съответния прокурор. И всичко това в рамките на един съдебен процес! Вероятно такъв ще се състои. Сега, като начало, трябва да падне рейтинга на Герб. Това обаче е труден въпрос, защото държавните им чиновници в течение на мандатите им са се ояли и многократно са се увеличили. Първо те трябва да предадът щафетата на други, а щом вече няма да модат да избират и да бъдат избирани, няма да получат и необходимото мнозинство за да продължат да правят гадории.

 11. „Сигурен съм, че ще победите“ – Борис Джонсън на тренировка на украински военни в Северен Йоркшир
  https://www.youtube.com/watch?v=yYSm-lgsX7E&t=39s
  Джонсън смята военното обучение за важен британски принос и че заедно със САЩ и Германия доставят на Украйна РСЗО, които „вече започват да променят разликата в силите. Много съм горд от ролята, която Великобритания играе досега…”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.