Нерде Нидерлания, нерде нов Берлински конгрес и потрЕс

Нека ясно да кажа в аванс: ни най-малко не злорадствам от нидерландското вето върху българското присъединяване към споразумението от Шенген. Не бих искал да заприличам огледално на рашистите у нас. Те се радват на всеки руски дипломатически, пропаганден или газов шамар ( само военен и – не дай Боже- ядрен, липсва за това пълно рашистко щастие у нас). Възкликват “така ни се пада, щом не обичаме Русия още повече”. 

Не съм мазохист, че да харесвам шамарите.

Холандия може окончателно да се е прекръстила на Нидерландия, но с нищо друго не се е променила. Решението на нейния премиер Марк Рюте да блокира членството на България в шенгенската зона е изненада само за любителите на самоизмамата. Или на измамниците в българската политика. 

Вярвам ( по изключение) на нашите управници, че са направили всичко по техните сили, за да преодолеят поредното забавяне по пътя ни към стандартите на колективната сигурност на Европа, за да си подобрим жизнения стандарт. То е за тяхно добро да са се постарали!

Но им вярвам само в частта на опитите им да очароват западните лидери и лично Рюте. Как ли не го омайваха публично ( и какво ли още не са опитали на този фронт далеч от очите ни). 

НА СНИМКАТА: Борисов (не му )дреме покрай Рюте при раздаването на Нобеловите награди в Осло през 2012 г.

 

 

 

 

Дали е достатъчно личното ухажване? Не е. Колкото и да го коткаха, Рюте си остана непреклонен. Мнението му очевидно отразява нагласите и настроенията на държавата, която представя. 

НА СНИМКАТА: Акцията на Радев по трайна разсмиваме на Рюте беше успешна като катапултиране от самолет без парашут. Карикатурата на Комарницки добавя още “майтап”.

 

Възраженията на нидерландците не са срещу българското гостоприемство в Стария Пловдив, където българският му домакин го развличаше с нестинарско шоу по ходене върху жарава още преди 4 години. Датират от самото начало на присъединяването ни към ЕС и са свързани с корупцията и правосъдната система в нашата Родина. 

Говорим за същата корупция, която беше вкарана в румънските затвори. Цял свят узна, че там бяха изпратени министри и премиери като за цяло правителство. Но също така знае, че нищо подобно не се случва в България.

Разликата е като между Кьовеши и Гешев. Или като между румънските “русофобски” пристанища и разградения руски двор в Росенец. Или като между излетялата във високата орбитата на автомобилната индустрия “Дачия” ( вече 6-та по обем на производството в Европа, изпреварваща Италия по този показател) и препъваната през десетилетията от корупцията и липсата на върховенство на закона, изоставаща безнадеждно в същата сфера нейна българска посестрима.   

За тази очевидност не ни е виновен никой европеец, бил той и инатът Рюте. 

Усещането (ми) в момента е за възникване на атмосфера тук като след Берлинския конгрес през юли 1878 г. Тогава България възкръсва де юре, но половинчато на европейската карта. Русия ( не много) тайно тържествува, че българите обвиняват за разполовяването лошата Европа. “Добрата” Русия е успяла да внуши, че подарява на българите земи в много по-широки граници. Всъщност самата тя да е заговорничила с Виена и Лондон това да не се случи на практика. Нейният днешен московски еквивалент има всички основания да пие шампанско- почти както в деня, в който го гръмнаха в руската Дума по повод избирането на Тръмп за президент в САЩ.

Никак не се учудвам, че тъкмо онези, за които “Крим е руски, какъв да е ( де факто)” са най-остри в реакцията си у нас. Може да не е лична вината му, но натовареният с цялата власт в страната ни президент Радев се почувства засегнат дотолкова, че употреби най-остър език срещу нидерландското вето. Нарече го “цинизъм”. Правосъдният му министър Крум Зарков похвали тази сутрин в тв интервю работодателя си за тази реакция. Заплаши Рюте “да внимава” ( иначе какво, ще го набие ли?). 

В този дух се изказа и вътрешният министър Демерджиев, а позабравеният евродепутат от ВМРО Джамбазки, част от доскорошното властово статукво в държавата ни, отдаде нидерландската позиция на българския “слугинаж”. 

Не остана по-назад и Стефан Янев, бившият съветник на пр. Радев и настоящ кандидат да ни оправи с малкия си мандат. Призова във Фейсбук, по примера на своя ментор Радев, да бойкотираме по всички възможни начини Нидерландия. Нещо като европейските санкции срещу Русия, но да са чисто български. Специална операция по освобождаване на България от нидерландското иго.

Отсъства някак си с квалификациите си от тази възпалена компания претендентът за най-голям европеец у нас, който присъства на среща на неговото партийно европейско семейство в Атина.  Блести с умереността си, вместо да се скара и той на Рюте от върха на своята дълго поддържана от саморекалмата му значимост за европейската десница чрез донорството на депутати от ГЕРБ. Нали беше супер близък, любим и неповторим като отроче на това семейство?

Ще да е гузен. Лично е за него като управляващ през всичките години, когато корупцията беше на власт, а той олицетворяваше властта персонално.

Пък може и Рюте все пак да е се е засегнал лично. Нали си спомняте онзи запис “ с гласа на Борисов”, в който “гласът” се хвалеше, че е “нае.ал с 200 “ чужди премиери. Може пък на някои премиери от “гейропа”, казано на московски пропаганден диалект, това да не им харесва.https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/zapisite-borisov-tsinichni-vulgarni-otmastitelni.html

 https://bg-voice.com/скандален-запис-с-борисов-наел-съм-200-чу/

В Шенген разрешената скорост е 50 километра в час. Онези “ с 200” ги глобяват. За съжаление- заедно с пътниците, които им се доверяват да ги извозват.

26 мнения за “Нерде Нидерлания, нерде нов Берлински конгрес и потрЕс”

 1. Никой нормален, демократичен и западен човек в България не трябва да съжалява за забраната да влизаме в Шенген. Това е необходимата защитна реакция на Европа срещу руската проказа. Превзетата от тази зараза България сега служи само за портал за нашествие на московията. Но и за огромно съжаление през годините, вече десетки, западът не обърна внимание, не повярва на свободните гласове тук, за руската ни ( мека) окупация. Чест за г-н Рюте и за Нидерландия е, че спасява Европа в този момент. ( вижте какво прави днес Съвета на европейската либерална партия АЛДЕ, под председателството на (!!!) ДПС -евродепутат !) Така че е по-добре и за една (бъдеща) демократична България без Шенген.

 2. ” … ни най-малко не злорадствам от нидерландското вето върху българското присъединяване към споразумението от Шенген.”

  Това вето е много на место! Ако ни бяха приели, щяха да утвърдят дълбоката държава, олигархичното управление, кражбата, статуквото и беззаконието у нас!

 3. На български се казва Холандия, а не Нидерландия или там както е, не ми дреме как се е прекръстила наркоманската държава, както на български не казваме Суоми, Дойчланд, Хърватска, Остерайх

 4. Руслямските идиоти с нови висоти в малоуната пропаганда. Вече рекламират че да нямаш ръка или крак било предимство, защото можело безплатно да получиш протеза и да станеш киборг. В същото време пускат на ученици весели песнички за атомна бомба и ги призовават да станат “контракники”…

 5. И аз “най-малко не злорадствам от нидерландското вето върху българското присъединяване към споразумението от Шенген.”
  Само се питам.
  Гешев, дебил ли е?

  Още веднъж, за кой ли път,
  в очите ни казаха,
  че ще гледаме Шенген през крив макарон!

  Докато имаме безнаказаност на корупцията!
  Докато изборите са по комунистически и противоконституционни-
  с привилегироване на водачите на листи
  с гласовете на неотбелязалите преференции!

 6. Мисля, че най-жалкото “българско” правителство в новата ни история, на което въбще не му пука за България, защото всичките му усилия са насочени в обслужването само и единствено на руSSкия интерес, този път е съвсем искрено в гнева си, във връзка с отказа България да бъде приета в Шенген, не заради унижението и разочарованието на българите, а защото Кремъл ИМА ИНТЕРЕС страната ни да влезе в шенгенската зона и така да СЕ ДОКОПА до базата данни на ЕС, който ще получи чрез България. Получи ли България достъп до шенгенската база данни, значи и руснаците ще имат достъп до тези данни, заради пробитите ни служби за национална сигурност. Сигурно подобна е и причината за забавянето на самолетите F-16. Възможно е след няколко месеца, когато рубладжийското правителство, назначено от Резидента, най- после се пръждоса от властта, България да бъде допусната в Шенгенското пространство, все пак….

 7. Убийствен коментар за истинските причини, които ще ни наредят пак на дълги опашки на път за Бяло море или за Румъния. все пак е трябвало да се отдаде дължимото на една журналистка – първа в листата на БСП за евродепутати през 2019г. – Еленка с едни недоказани от прокуратурата врътки на държавни пари през нейна фирма. Тя се уби да разяснява как всъщност на границата с Турция нямало ограда, а някакви мрежи за ловене на пеперуди. Щях да се зарадвам, ако в коментара прочетях за значимите резултати в борбата с мафията, постигнати от г-н Доган и г-н Пеевски. Ех, ако на последния беше позволено да стане шеф на ДАНС, сега в България корупцията щеше да се изучава в учебниците по история! Все пак пропускането в коментара на неуморния говорител на борците с корупцията г-н Ат. Атанасов, би било обидно за него и групичката му, която се кълне под път и над път, че ето на, още един мандат в НС и от ДБ ще започнат съдебната реформа…

 8. Фактът че всички обвиняващи Рюте (от “обвиненията” в кавички до обвинението в цинизъм) прекрасно знаят, че той изпълняваше решение на парламента, показват не само че “Рюте” се пише по-лесно от “Парламентът на Нидерландия”, но и че той не се е оправдавал с парламентарното решение, както Радевият военен (а сигурно и външен) министър с решението на стария ни парламент да не се дава оръжие на Украйна. А не се е оправдавал, защото е на същото мнение и го смята за морално. Нашите министри също са на същото мнение като предишния парламен, но май са усещали, че това мнение е цинично. Или е въпрос на манталитет (“ох, то ако зависеше от мен, ама парламет, нали разбираш”)…. Май висотата на морала хич не зависи от височината на земята… Може планините да са ти високи и сини, а моралът – нисък (низък) и червен…

 9. Проблема не е Шенген. Проблема е че директно ни казаха пред всички.. ЕС, потенциални инвеститори…, че не сме правова държава

 10. И аз не злорадствам, единственото което бих попитал кресливите “патриоти” на кремълска каишка е: Кога ще ги стигнем….Румънците?

  Знаете ли бе, тъп@н@ри, каква подкрепа дава съседна Румъния на украинските граждани? Скопените ни медии никога няма да направят достояние това!

 11. Най-вероятно северномакедонците ще влезнат преди нас в Шенген!
  И заслужено!
  Но Рюте де-юре и де-факто обяви мутренски Булзить на НРБ от развита Европа, защото бандитската власть в НРБ, през последните 16 години е обявена за персона нон-грата в ЕС! И НЕ , Рюте не е против българския народ , както се опитва да внушава бандитската шайка , която превзе НРБ през последните 16 години , откакто НРБ беше приета по милост в ЕС, Рюте е против ЕвроРуБлоядите в НРБ, които ограбват еврофондовете , които не достигат до българския народ, и на които еврофондове Рюте и Холандия са ДОНОРИ, а нашите рублояди са ПАРАЗИТИ на еврофондовете!
  И освен това Рюте не е мазохист , като рабското балхаристанско население, което гласува за своите управленски паразити, а Рюте не иска да си хвърля парите за келепира на байганЮфската шайка в НРБ ! Така че, освен Шенген, трябва да се спрат всички еврофондове, и плана за възстановяване и на частната дерогация за Лукойл! Същото трябва да се направи и за хунския рублояден келепирджия бай ОрбанЮ, но поне той е във Шенген, засега!
  Така че байганЮфските селяндурски ТЪПири – реZZиЛдентът лумПен гаден, бокоТИКВАТА, жамбаски,
  яневичевичь , етнобандитите от ДПС, путлериотите и болшевишките терористи от БКП, начело с кУрвела ниновНаЯ не са изпълнили , дори, предприсъединителните изисквания за ВЛИЗАНЕ в ЕС, 16 години след формалното ни приемане в съюза! А пък за НАТО няма и смисъл да говорим, въпреки че сме формални членове от 20 години, там сме още по-назад , дори спрямо членството в ЕС! И затова е лично виновен дрон-камикадзето от ДРОНЬдуковь2, което беше монтирано за реZZиЛдент от чекисткия водещ афицерь решетников, и от своят политрук кУрвела ниновНаЯ и другите ЗКПЧ-та , които са във щаба му , и в служебните му правителства , като премиери!
  Така че не само Рюте ,но и НАТО трябва да наложи вето на НРБ, ДРОНЬдуковь2, и другите проZZти(туиращи)те фатмаци от савецката БНА, които не искат да дадат савецкия скрап на Украйна!

  Долу МОЧИ-те , идите на хуйло си!
  Долу шенгенските савецки фатмаци и рублоядските бандитски ПАРАЗИТИ на еврофондовете, идите на хуйло си!
  Пълен ТОТАЛитарЕН БОЙКОТь на бумажната шайка, идите на хуйло си!
  Пълен ТОТАЛитарЕН БУМАЖЕН Шенген на бумажните паразити бокоТИКВАТА, карадайЪ, кУрвела ниновНаЯ, дИбильян прасееФскиЙ, данчУ МЕНТАТА , герберастката и болшевишките шайки ГЕРБ, БКП и ДПС, и фатмашкия воззходь, идите на хуйло си!

 12. За какъв цинизъм, вместо европейска солидарност говори разсилният на Митрофанова. Каква солидарност е демонстрирал авторът на думите “Крим е руски”, “никакви оръжия за Украйна”, “отстояване ветото за Македония”. Външната граница на Европейският съюз била безупречно защитена, но какво да кажем за вътрешната, визирам пристанище Росенец, тайнствената вратичка на русский мир.

 13. Има ли място в Шенген държава, в която парламентът дни наред не се занимава с нищо друго освен така да канибализира изборния закон, че да улесни максимално фалшифициранео на изборите. Където се излагат аргументи, на които и децата от детската градина не се хващат. Как след това да кажеш: Българин да се наричам, първа гордост е за мене.

 14. sms 💙💛,

  от времето на софрата за 3-ма при мишобирата за тройния шлем, не сме имали правителство, което да не обслужва руския интерес и да не си плащаме – докато тук гешефтурата пули честните си сини очи: нямало причина да не ни приемат в Шенген …
  – а борисов цъфнал във въпрос за корупция в нидерландско шоу типа “Стани богат” сред Тръмп, Марин льо Пен, Берлускони, Хелмут Кол …
  – балшаята ни корупция каква да е – руска е –
  Обзалагам се, че Украйна ще влезе в Шенген преди България(Christo Komarnitski)

 15. Интересно, най-силно крякат против холандското решение най-путлеристките партии и партийченца в Задунайския ни Милиционеристан. Явно не трае сърце мъжко путкиняшко да припне с поверителна шегенска информация при мутрофановна. Както правеше един другар о.з. полковник от Военна информация, а преди от РУМНО, и советската му супруга ольга. Дето хвърляха пачки поверителни документи през “забора” за ползване от руZките таваришчи. Е, няма да им се получи на РъБъ подлогите. Поне не скоро. Поне не докато не помогнем на руZия във войната с Украйна, като й пратим малко путлеристки генерали и полковници. Може и пенсионери. Може и един (п)Рэзидент с клепи ушета да дадем на “матушката”. Зер, братя, православни, освободитили, че и двойни, да не сме неблагодарни…

 16. Радев за Шенген: “Вместо европейска солидарност, получаваме цинизъм”.

  Чудя се кое е по-силното у този човек – неговата простотия или неговото продажничеството?

 17. Това решение за шенген за България да не е част от 10 пакет санкции срещу Русия :))) и колко циничен беше Радев като каза на президентския дебат че Крим е Руски

 18. – оставянето на София в самотна изолация от общото териториално пространство на Европа е най-голямата руска победа над България …(Огнян Минчев)

  – на 6 декември от сърцето на София заместникът на патриарх Кирил ще се моли за
  !! победата на руската армия в Украйна – поредната хибридна провокация срещу цивилизационния ни избор да сме част от ЕС и НАТО(faktor)

  – това, което имаме за президент ни обяви, че “вместо европейска солидарност, получаваме цинизъм” , докато неговото министерство на отбраната прецени да не помогне на Украина с електрически генератори, а да ги продаде

  https://www.mediapool.bg/daritelskata-aktsiya-generatori-za-ukraina-e-sabrala-393-000-leva-news342567.html

  🇺🇦 се вее на левия бряг на Днепър в Херсонска област

 19. Покрай дебатите се сетих за начина, по който руснаците посрещаха резултата от конкурса на “Евровизия” – нашият не спечели, но за нас той е истинският победител! А също и за максимата “Не е важно дали име Бог, а да се държим така, все едно че го има”.
  Та мислех да предложа на нашите политици да не им пука дали сме в Шенген, а да се държат така, все едно сме там, все едно че сме европейци, все едно че сме в ЕС, в НАТО… ама тук разбрах, че това не работи… Не мога да се държа така, все едно че МОЧА го няма! Трябва наистина дя го нямя, та другите неща от спикъка да изглеждат поне донякъде верни…
  Кой тук споменаваше за Картаген?

 20. Вчера не допълних , че единствените циници в Европа се намират на ДРОНЬдуковь2 и на ДРОНЬдуковь1, съответно реZZиЛдентът лумПен гаден, и на неговото гълъбово ЗКПЧ, а преди това зеленоТИКВЕНият фатмакь яневичевичь, а още преди това краССноТИКВЕНият вождь бокоТИКВАТА!
  Защото , няма друга европейска държава на която да е “избран” държавен глава от чекистки афицерь на най-вражеската държава, като зеленоТИКВЕНият реZZиЛденть лумПен гаден!
  Ето това ВСЕЛЕНСКИ цинизъмь, а не е от Рюте !!!
  Подобно е положението и с шенгенската ХУНгария, с техния селяндурски кремълски агенть бай ОрбанЮ!
  Няма как лумПен гаден да се “сравнява” дори с президента на РуМЪНИя и Хърватия, там са избрали дори президент от немското МАЛЦИНСТВО, и то на президентска република, не на задунайската колония НРБ!

  Така , че лумПен гаден, иди на хуйло си, гнусен фатмашки ЦИНИКь, НЕзабавен ШЕНГЕНски импийчмънт за решетниковия шпионски ЦИНИК!

 21. Ако е очевидно за всички, че сме корумпирани и няма върховенство на закона, защо само Холандия налага вето? Да наложат всички. Или направо да ни извадят от ЕС. За какво сме им? Не казвам, че няма основание за ветото, но дали ако не влезем пък няма да се оправят нещата по-бързо? А и те (холандците) мисля, че си падат малко повече националисти от нужното. Та до неотдавна черни и бели слизаха отделно от автобуса на националния отбор по футбол.

 22. Много русофили заявиха, че ако руската армия стъпи в България, ще се бият заедно с руснаците за унищожаването на българските армия и народ. Нямаше никаква реакция от българските служби, чиито шефове са назначени от Радев, по отношение на тези персони, представляващи реална заплаха за националната сигурност.
  Нямаше никаква реакция от прокуратурата.
  Този факт дава пълно основание на Рюте да твърди, че България не е правова държава.

 23. Георги Георгиев,

  ivo.bg,2012 – цитирам:
  Кук(уригането) срещу Холандия е от преяждане с баласт на дъното на Европа
  “…на светлинни години по демократични традиции пред нас, но нападната наскоро от скакалците на егоистичния национализъм страна, че търпението на България се е изчерпало от съпротивата на Холандия срещу членството на страната ни в Шенген и че по този начин тази западноевропейска държава ставала за смях в Брюксел.Нима?”
  … 4 години 1 прокурор разследва фалита на КТБ без да спомене нито 1 път името на ДпСеевски, стана главен прокурор и играе борисовия етюд “Праи‘м се на луд” – САЩ обявиха санкции по закона “Магнитски”, а у нас с важното уточнение, че най-вероятно американците са действали на база информация, събрана от гешефтурата и .. нищо
  – за тези 10 години само за на Потьомкината ни демокрация се пра’им че санираме

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.