Меси(я) и Алф(а) на глутницата ласкатели

Руският орденоносец от Банкя никога не е преставал да се хвали, но след непоносимо дългата за него властова абстиненция днес изригна като капачка на зле затапено  вкиснато вино. Уж се беше “смирил”, че няма да е премиер отново, но в типичния му стил да се отмята от думите си отново се определи като най-достойния за поста. Оприличи се на Меси.

Че на него гледат като на месия се видя и от неделните телевизионни изяви на свитата му. Трите телевизии с най-голяма аудитория бяха употребени днес от видни ласкатели на руския орденоносец от Банкя за неговата реианкарнация като единствен, незаменим ( доскоро “непрежалим” ) вожд.

Не остава назад в съгласуваната рекламна акция и рашисткият “Труд” на Блъсков. Много е представително карето в сайта на вестника, в което информира за вождизма на вожда.

Явно вчерашната среща на вожда с европейски знаменитости от ЕНП в Атина е вдигнала адреналина на жадния за внимание дългогодишен приносител на гласове за партията в Брюксел. Според Тома Биков той се срещнал с повече видни политици отколкото Кирил Петков за целия си управленски мандат. Това, разбира се, е тъпо да се каже. Петков беше участник в не един европейски форум. Виждаше се не само с (почти същите) лидери от ЕНП, но и от всички останали т.н. европейски семейства – за разлика от вожда на ГЕРБ и на простите, който не може да размени една дума с никой чужденец, освен с Путлер ( заради близостта на българския и руския ).

Любен Дилов, когото по неразбираеми за мен причини продължават да наричат “син”, сякаш може да бъде сбъркан с доста по-уважаемия дори и посмъртно негов родител, доразви темата за популярността на Обожаемия. Бил като онази кукла Алф от Созопол, с която се изреждали да се снимат навремето туристите. Същото се случвало и вчера  Атина. Европейците се редили на опашка за снимка с нашия Алф. Няма що, голяма похвала за алфа водача на глутницата от български помияри, вживяващи се в ролята на възторжени негови пиари!

Нямаше кой да репликира поданиците на алфа месията, че закиченият с емблемата “и аз съм прост” властваше тук през по-голямата част от века и е нормално да се е срещал с много лидери, които по задължение са общували с него. Берлускони му мереше гърба с педи на подбив. Албанският ексцентрик Еди Рама му изскочи като от засада по време на импровизирано интервю с български репортери и здравата го изплаши.

В подобна ситуация го изненада и председателят на ЕК Юнкер. Минавайки покрай българина, с когото по принуда си общуваше без преводач само с езика на тялото (предимно чрез прегръдки и целувки), го цуна изненадващо по бръснатото теме.  Забавляваха се с нашия примитив, а той и днес е горд, че го взимат за мезе.

За финал, понеже темата не е нова и не заслужава голямо внимание, задочно съветвам Любен Дилов да не злоупотребява с истината, че неговият Меси(я) е най-разпознаваемият български политик. Би трябвало сам да знае, че е важно с какво точно си известен. В противен случай ще трябва да се преклони и пред Георги Димитров. Той също е бил, а вероятно все още е, най-разпознаваемият българския политик в света от Лайпцигския процес насам – особено сред неговото канибалско семейство, където е бил удостоен с честа да бъде нещо като личен представител на Сталин в международната му шпионска организация, какъвто е бил Коминтерна. 

Публикувам този текст часове преди ГЕРБ да обяви намеренията си за съставяне на кабинет. Според анонса на Биков, който се застрахова с ласкава оценка за своя началник като най-логичен бъдещ премиер, решението ще бъде обявено по-късно днес. Ако се окаже, че все пак друг ще е номинираният за премиер от ГЕРБ, “играта” с помпането на очакването тъкмо “най-опитният” логично да се върне на бял фалкон на върха на властта всъщност му постила ковьорчето с образа на саможертвения страдалец. Подготвят ни да сме му благодарни, че не ламти за премиерския пост в името на България, мира, просперитета, компромиса, мъдростта и величието пред съда на историята. 

Звучи малко сюрреалистично. Дали? Или наистина се готви за образа на Дон Кихот по Салвадор Дали? Колкото Копейкин е Робин Худ, толкова и нашенецът е бедният идалго Кихот.

 

 

 

 

Може да бъде само Дон Борисоне, но най-вече поради физическата прилика с героя от филма, когото имитира в живота не само чрез външното подражателство.

 

 

 

17 мнения за “Меси(я) и Алф(а) на глутницата ласкатели”

 1. “Руският орденоносец от Банкя”
  След три мандата, комунистът Борисов ни завеща:

  Първи по паметници за възхвала на руските окупатори
  Първи по паметници за възхвала на комунисти-терористи
  Първи по смъртност
  Първи по бедност
  Първи по корупция
  Първи по офшорни сметки
  Първи по износ на проституция
  Първи по транзит на наркотици
  Първи по транзит на мигранти
  Първи по омраза към циганите
  Първи по омраза към различните
  Първи по беззаконие
  Първи по убийства
  Първи по самоубийства
  Първи по ужасяващо здравеопазване
  Първи по починали родилки и бебета
  Първи по катастрофално образование
  Първи по катастрофална демография
  Първи по заличени селища от картата на България
  Първи по раздута администрация
  Първи по централизирана милиционерщина
  Първи по пияни и дрогирани шофьори
  Първи по “починали” в арестите и затворите
  Първи по наводнения от безхаберие
  Първи по дупки на асфалта
  Първи по убийства по пътищата
  Първи по дезинформация от медиите
  Първи по фалшификация на изборите…

 2. Не , г-н Инджев, ниКОЙ не може сбърка пропаГАДните шутове и шлюхи на “месиЯТА” , и техният вождь на проZZти(туиращи)те краZZнокожи туземни байганЮфци, повелителя на суджуците, главната мутра на МВР, байХУЙя на обръчгархията, порционният будисть на задунайския вилает, негово тиквено нищожество ТИКВОниЙ БанкянскиЙ!
  И нека неговите платени проZZтитутки си припомнят , колко пъти е бил канен да посети светите земи на своите прародители в Америка- свещената родина на ТИКВИТЕ и на краZZнокожите???
  Колко пъти е канен на хаджилък до свещените им ловни полета???
  Там ще се види , колко е “всемирноизвестен” хаджи бокоТИКВАТА и неговите синове на великата ТИКВА!
  Винету пътуваше само с платноходки до Крим, и дори неговият сводник Путлерь не
  искаше да се среща с тиквенокожия хаджи Винету, преди да му върне откраднатите 800 милиона долара, с лихвите , чрез милиардите в ТурскиЙ патокь и чайниците в Белене!
  Ето това представлява хаджи-императорь ТИКВОниЙ!
  Макар , дори, от чекистката ДАНС да са му докладвани, че и ТурскиЙ патокь, и самогоните за Белене носят само ЗАГУБИ за задунайската губерния!
  И не само на него са докладвали от ДАНС, а са докладвали и на ДРОНЬдуковь2 на циничния реZZиЛденть лумПен гаден, и на ПКП от Кърджали!

  Ave , хаджи VINETUsь!
  Ave , хаджи TIKVOniusь!
  Ave , хаджи SUDJUKusь!
  Ave , хаджи BUDAsь!
  Ave , хаджи MESIAsь!
  Ave , хаджи MILIUCIONERusь!
  Ave, хаджи POJARNIKARusь!
  Ave , хаджи MUTRAsь!

 3. – ББистришкий любимец13:Вариантите са ни два: можещ, знаещ, и гарантирано ще ви изведе от кризата – това съм аз. И друг премиер .. да подпишем”
  – Дела, не думи – пише готовия стефанянев във Фейсбук – бaлгарский воZход c идеята министър-председателя на РъБъ да гласува ВИНАГИ против Нидерландия – ред в хаоса .
  ! открийте разликите
  https://daniivanov.blogspot.com/2022/12/blog-post_48.html

 4. Иво благодаря за хумора! Ако беше написал само първото изречение днес, това щеше да ми бъде напълно достатъчно.Всичко хубаво!

 5. “Българската Коледа“ е много повече от дарителска кампания. Тя ни дава вяра, че сме цивилизовано общество, което се крепи на хуманни ценности.”
  Това каза Радев днес, давайки старт на 20-ото издание на инициативата “Българската Коледа”.
  Ха-ха ! 🙂
  Ако беше истина това лицемерно изказване, “Българската коледа”-2022 щеше да бъде посветена на украйнските деца, които Резидентът и правителството му умишлено ДОПУСКАТ да мизерстват в България (може би, за да се харесат на питекантропа в Кремъл) както и на онези нещастни украинчета, които гладуват и студуват в бомбардираните от руските орки украински градове! Там трябва да се проведе сегашната “Българска коледа”!

 6. Драги читатели на блога, идват празници и време за подкрепа!!
  Желаещите да подкрепят този блог могат да го направят чрез…

 7. Като Меси знае да пада за дузпа и да се прави на умряла буболечка , това е приликата може би между него и Борисов Интересно защо за толкова години във властта не вкара гол на Шенгенската врата и даже не припари до наказателното поле на Еврозоната . А хърватите , те са шампиони наистина . 2:0 за тях още в първото полувреме . 6,5 години след нас влязоха в ЕС , а догодина вече са в Еврозоната и Шенген . Някой да попита този тулуп защо 2016-17 не вкарахме на празна врата , а 2019 казва че Шенгенското не било суджук https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0j5FXrXN73B5rY1pNGMZZQUF3TW9RQKnXZsRN7E48zeYzAYAULp4bFLCLpjYnF8rLl&id=100003932890091 и не е приоритет https://warofthecrickets.blogspot.com/2022/12/blog-post.html Сега ще се прави на спасител на евроатлантизма .

 8. Даноо да предложат банкянското човекоподобие за премиер, за да изяде още няколко шута по Posterior’ът!

 9. мирише по-скоро на вкиснато зеле през март,но ще видим какво ще стане

 10. Целият вой за Шенген е с цел да се осигури лесен достъп на руските шпиони до визи за Европа през България ! Докато Борисовци (с пищов под възглавницата) и Радевци (с червен телефон до Кремъл) са на власт , няма да има “ДА” , както и няма да получим платените Ф16 за да не заминат веднага на “ремонт ” в Русия. На запад не пасат трева по важни въпроси!
  Така че ,уважаеми съграждани, почешете се по главите преди да избирате отново тези, които ви докараха до изброените първи места, посочени в поста на колегата Видьо Видев по-горе.

 11. С всички средства търсят патерици на Борисов. А ще се оправим, когато го изправят в съда
  e-vestnik
  С всички средства търсят патерици на Борисов. А ще се оправим, когато го изправят в съда
  29 ноември 2022
  Нали пророкуваха как ще стане каквото кажат от „Козяк“? Нали уж щяха да накарат „Продължаваме промяната“, „Демократична България“ и ГЕРБ да направят антипутин коалиция? Що не става?

  Наивните конспирации из социалните мрежи нещо не се сбъдват.

  Но ето кратка справка за положението:

  ГЕРБ спечели избори през април миналата година, с около четвърт от местата в парламента. И никой не пожела да прави правителство с тях.

  През юли ГЕРБ загуби изборите с малко, и пак никой не пожела да прави избори с тях като втора политическа сила.

  През ноември ГЕРБ загуби пак на изборите и отново никой не пожела да прави с тях правителство като втора политическа сила.

  След последните избори преди два месеца ГЕРБ пак спечели с малко и не може да направи правителство. Положението е същото, въпреки новата патерица „Български възход“ и Доган отзад.

  Президентът бави, бави топката, да могат ГЕРБ да скърпят правителство или да имат време да обвинят другите колко са виновни за положението. Служебното правителство помага в това отношение. Дружно бабуват за пропутин коалиция, която ще маскират като спасителна, на съгласието и прочее.

  А е много просто – мнозинството българи и техните представители в парламента не искат отново да управлява токсичната партия ГЕРБ – така я наричат наблюдатели в чужбина, но български анализатори не смеят да го изрекат. Вместо това се гърчат как да намерят още една патерица на Борисов.

  И по всички телевизии, радио, медии – мощен напън да отбият ДБ от ПП и да я накарат да пристане на ГЕРБ. Пуснати са в ход всички хватки, вадят един след друг в новините говорещите глави на ГЕРБ, а телевизиите ни облъчват с анализатори, които казват колко ще е добре да има правителство и как ПП са виновни. ПП явно са отписани като основен враг, ДБ ги галят с една ръка по главата, а отдолу ги подритват да се вразумят и да вземат, каквото им предлагат.

  И ни облъчват с измислени скандали – кодове за машини за гласуване (с които нищо не може да се манипулира, машините не са компютри и не са свързани с интернет, гласовете се броят и по разписки, пуснати лично от гласоподавателите); ама имало някакъв много страшен меморандум с някакъв „Генкорп“, леле, клакьори анализатори раздухват въпроса в медиите, на умряло куче нож вадят; ББР платила един милион за нещо си по някаква банкова операция (а хората на ГЕРБ си раздадоха там 1 млрд. кредити на няколко свои хора), ама това било страшно, леле. Ама Кирил Петков бил казал не знам си какво, пък Асен Василев не знам си какво. Чудят се какво да измислят, за да могат да сглобят правителство с Борисов в сянката.

  Нищо няма да се оправи в България, докато Борисов не се изправи пред съд, и прокуратурата не свали чадъра над него.

 12. димитър 💙💛,

  нещата се повтарят – струва си четенето на стенограмата от НС/10 ноем.2000 за изваждането на България от черния списък – https://www.parliament.bg/bg/plenaryst/ns/6/ID/1188

  – Имаше шанс да влезем в Шенген, ако всички, което бяхме започнали като правителство, беше продължено. Смятам, че много помогнахме. Голямата вреда дойде, че всичко беше спряно наполовина В момента има тясно взаимодействие между служебното правителство и ГЕРБ – това каза Асен Василев(за удара на ГЕРБ с „Джемкорп”/НоваТВ)

  – спомня казаното от Иван Костов: “Преследването започна от Симеон Сакскобургготски и от министъра на земеделието от ДПС – Мехмет Дикме. Върбанов на практика е последният оправдан министър. Което означава, че е имало цяла поредица политически процеси срещу хора от моя кабинет – Сашо Божков, Илко Семерджиев… Знаете ли, какъв е парадоксът на съдбата – че още тогава беше ясно, че те го изпълниха като театър. Знаеха, че всичките им обвинения са безпочвени. Направиха театър за пред публиката ..” и Костов казва ясно защо се разиграва този полит. театър – https://frognews.bg/inteviu/ivan-kostov-borisov-spazari-ruskite-slujbi.html
  – целта бяха “разбитите авари”както ги нарече бат’пешо, целия в жълто
  https://frognews.bg/inteviu/ivan-kostov-veche-sam-edna-otriazana-glava.html
  Костов:”Огнян Донев и Валентин Златев ми казаха, че няма да ни има в скоро време…На лошо отиват нещата. Много лошо… има хора с комунистически възгледи… корабът на България потъва ”
  – следва продължение . . .
  https://www.investor.bg/a/332-ikonomika-i-politika/191828-kostov-prez-btk-mozhe-da-bade-sleden-vseki-balgarin – и оня списък с национални предателства, КОЙто си Расте . . .

  – Теодор Ушев(frognews): В България има пълзящ фашизъм.Трябва да избера дали да бъда носорог, на когото въобще не му пука или свободен …
  Peko /коментар/ Г-н Ушев, моите уважения , но не е точно фашизъм.
  По-уродливото от фашизъм е болшевизъм/комунизъм И сега -УРОДЛИВИЯ ПУТИНИЗЪМ !
  Като Морозов се нхвърлят на амбразурата да викат по адрес на Нидерландия – ЦИНИЦИТЕ викат ЦИ НИ ЗЪМ, прердВождани от фатмака-шофьор на самолет. Ужас ! Цялото им поведения от избухването на кървавата война си е и до сега – Разголен цинизъм !!
  https://twitter.com/Christo_Komar/status/1598376394181918720?cxt=HHwWgICqiZW3ya4sAAAA

 13. Шпагатът на Любен Дилов червен пред контузения Меси е банален. Не може да се очаква нищо интересно от тази скучна и вредна персона, която се появяваше на екран в телевизията на Цветан Василев, който се скри в Сърбия след фалита на КТБ, за който българите платиха милиарди, а Борисов получи сръбски орден.

 14. Кандидат-премиерът на ГЕРБ ще е австралийски пожарникар
  02 Дек. 2022 автор ФАЛШИМЕНТ ПЕТРОВ

  “Ще милвам и козичките на Баба Дора” – обещава един от водещите кандидати (в средата).
  ШОК! БОМБА! ЕКСПЛОЗИВНО! ПОЖАР!

  От щаб квартирата на ГЕРБ изтекоха неконтролирано секретни данни и само в нашата медия научихме профила на кандидат-премиера, комуто в понеделник президентът Радев ще връчи мандат за съставяне на правителство.

  Кандидатът ще е австралийски пожарникар харизматик, от тия, дето се снимат по календарите с котенца и други пухкави сладки животинки.

  Гениалната идея била на Деси Атанасова, която обсъдила въпроса с лидера Борисов и двамата стигнали до извода, че така хем ще се продължи традицията, хем няма да се налага изчерпаната към момента личност на партийния вожд.

  Ще се спази традицията премиерът да е пожарникар, да обича животинките и нежната половина на суверена да се размеква, като го види, уточняват стратезите.

  Малка иновативна изненада е, че проекто-премиерът ще владее английски.

  https://segabg.com/hot/category-then/kandidat-premierut-na-gerb-shte-e-avstraliyski-pozharnikar

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.