Пак (ли) щадят реномето на мутрата, бичувайки Лора Крумова за повторението на неговите гафове

Гафът на Лора Крумова в нейното предаване по Нова тв продължава да отеква в българското медийно пространство. На 25 февруари тя заяви в студиото на предаването “На фокус” по време на интервю със Светозар Раянов по повод акцията му срещу позорния надпис на МОЧА, че България била обявила война на СССР.

Няма да преразказвам какво мисли самият Светозар Раянов (на снимката с моя милост) по този повод. Негово право е сам да прецени дали да се изказва постфактум по темата. 

 

 

 

 

 

Самият аз реших първоначално да не участвам с коментар. В края на краищата този път гафът се видя и чу от голяма аудитория, а доста коментатори взеха отношение. Но с течение на времето си промених решението защото забелязах нещо общо между коментиращите: нито един от тях не споменава, че същият гаф беше допуснат два пъти от самия премиер на България: веднъж на 8 юни през 2012 г. на международна конференция в София и втори път при посещението му в Техеран през юни 2016 г. 

И в двата случая реагирах в ivo.bg. За гафа от Техеран като демонстрация на “не твърде добри познания по история”  съобщиха и от БТВ, с което лишават днес от аргументи желаещите да кажат, че не четата ivo.bg и по тази причина не са “забелязали”.

Гафът на Лора Крумова не се отличава по същество от двукратно проявеното невежество от страна на руския орденоносец от Банкя. Но “деянието” на премиера ни е многократно по-укоримо поради тежестта му в политиката като най-овластената фигура в България и нейно лице пред света.  

Достойни за съжаление са “пропуснатите ползи” от своевременното медийно реагиране на неговите гафове, вкл. и в днешно време, когато има повод за това.

Дори и да няма умисъл в “пропуска” от страна на нашите медии, тъжната истина е, че на властелина на простите у нас му се разминаха през годините без последици за образа му многобройните словоблудства. Той капитализира това като форма на подкрепа, върху която продължава да паразитира и днес. 

Нещо повече, липсата на ефективен медиен контрол върху фриволностите му го окуражи да се самоизтъква и в наши дни като “най-подготвения” да управлява (отново). Има се за “познавач” на международната политика, с претенция дори да посредничи между чужди държави, но простичкият факт, че България не е обявявала война на СССР, не му е известен. 

Да припомня отново: “агенцията”, която превърна в новина гафа на Лора Крумова с повече от три дни закъснение, описваше този невеж свой бащица през 2017 г. като “най-големият геополитик” на света. Същата агенция сега е силно възмутена от  гафа на Лора Крумова, но не е “забелязала”, че тя на практика повтаря същото, което цели два пъти изтърси пред публика въпросният “геополитик”.  

 

19 мнения за “Пак (ли) щадят реномето на мутрата, бичувайки Лора Крумова за повторението на неговите гафове”

 1. ПОГРЕШНОТО мнение за ГЕРБ

  ГЕРБ не са шайка!
  ГЕРБ не са разпасана команда!

  ГЕРБ са строго организирана престъпна група!
  От мимикриращи комунисти измамници!

  ,,Предай нататък…

  Посещавайте сайта на КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ.

 2. Донякъде е нормално. Все пак злочестата дама не се е афиширала като предводител на простите.

 3. Това е резИлтатът, дори 34 години след началото на прИхода, след 1989г..
  Продължава большевишкита пропаГАДность и фалшифицирана история!
  Точно това показва , че трябваше отдавна да премахнем МОЧИ-те, да приложим законите за обявяването на болшевизЪма за бандитски ТОТАЛен инфантилен популизъм и терористичен психопатски лумпенизъм! Като изхвърлим всички болшевишки “учебници” по “история” през последните 80 години, защото не са ! Дори историческата лустрация не се състоя в задунайския Бандитустань НРБь, идите на хуйло си!

  А след един ден ще “честваме” още една такава асвабадителна фальшификация, останала от времето на прИхода, защото дори по времето преди 1944г. , и след 1944г . 3 март 1878г. не е “празнуван” до 1989г.!!!!!!
  Така че това е същото позорно “наследство “, останало от болшевишката окупация след 1944г. , продължено след 1989г. и досега!
  Както бокоТИКВАТА знае само пропаГАДната болшевишка фальшификация за 9 септември, така след 1990г. целият задунайски Бандитустань чества официално пропаГАДната фалшификация за 3 март 1878г., още една пропаГАДна МОЧА останала от болшевишката колониална окупация, и досега!

  Долу МОЧИ-те, идите на хуйло си!
  Долу бумажните большевишки терористи кУрвела, баджанака свиненскиЙ, симАвичь, бокоТИКВАТА и герберастката шайка, етномултаците от ДПСь, идите на хуйло си!
  Долу КримскиЙ воениЙ мость, иди на хуйло си!

 4. Предлагам на автора, титан на мисълта, да се замисли над следната сентенция:
  “Да (се) оправдаваме с грешките/лошите деяния на другите е все едно да си мием ръцете с кал.”
  Ако приемем факта, че Борисов е прост, как да си обясним невежеството на “ерудираната” журналистка?
  Още по-интересно е, дали понеже на него му се е разминало тричането, трябва да си затваряме очите и да замазваме положението за “невинните” новинари?!
  А може би статистиците ще кажат колко е била гледаемостта и популярността на цитираните “международна конференция в София през юни 2012 г.” и “посещението му в Техеран през юни 2016 г.”, за да може простосмъртните да си направим изводи за мащабите на вредата, която подобни лъжи, внушения и “неволни” пропуски в знанията по история нанасят на обществото. Нито Борисов, нито Крумова, които имат достъп до огромна аудитория могат и трябва да бъдат извинявани. Ако са неподготвени трябва поне да поднесат извиненията си – нито единият, нито другата са го направили. Жалко, изключително жалко поведение.

 5. Е, все пак, когато се появи някъде гърне, някой трябва да му сложи и капак, просто няма как…

 6. Ха ! Ето как “агенцията”, май без да иска ,сама уведомява своите лапни-шарани, че тази ОПОРКА след 75-годишна употреба се сваля от въоръжение. От тук нататък – “нравится не нравится” – червените политици и професори по история ще трябва да говорят истината!

 7. – гафът на Лора Крумова е и журналистическа провокация – дава възможност за огласяване на старателно крити факти, но мутрата на ДС управлява държавата на пожар 3 мандата
  – още при идването на путин 2010 Иван Костов посочи политическата му некомпетентност:
  ” … кога онзи “гьол” му легна на сърцето. За нас е очевидно, че Борисов потвърди публично, че работи за нарастване на едностранната енергийна зависимост на България от Русия. Това къде са и кои са българските и къде са и кои са руските енергийни интереси се сля в гъста руска каша, която естествено се очаква да изсърба нашата страна.”
  – още тогава Костов определя ситуацията като театър на абсурда и ДСБ призоваха за противопоставяне на руския натиск, да не се допуска москва да налага своите интересите в управленските решения тук:
  “ГЕРБ се превърнаха сами в най-големия си противник, обърнаха се на 180 градуса, казва лидерът на ДСБ. Дадоха на Алексей Петров политическа писта за атака на банковата система. Комисията за защита на конкуренцията да бъде изгонена, проспа монопола на ЛУКойл. В Италия режат само главите на Октопода, а в България босовете оцеляват”
  https://www.dnes.bg/politika/2013/03/14/pravitelstvoto-si-otide-ot-nekompetentnost-i-strah.182662
  – следват избори …

 8. Към Наблюдател:

  Спорите с теза, каквато не съм застъпвал. Това е да си “титан на мисълта”-измисляш си теза, слагаш я в устата на автора и после “спориш” с него.

 9. Ето още колко ще ни ограби хартиената болшевишка паразитна шайка БКПь, начело с гнусният джендърски паразить, мужикът на шумкарските лумпени – кУрвела ниновНаЯ, заедно с баджанака свиненскиЙ, симАвичь, гуциновичь , и Вся блядьская болшевишкаЯ сволочь:

  https://dariknews.bg/novini/bylgariia/otpuskat-blizo-65-mln.-leva-za-videonabliudenie-na-izborite-2340573

  Ето как кУрвела обра още над 10% от бюджета за изборите !
  Вече дадохме 50 милиона за изборните машини, за да се гарантират частните избори, но заради паразитната партийна секретарка от Крушовица, трябва да дадем още милиони, за да може тя да “оцелее”, като върна хартиените фалшификации! И так да продължи да краде милиарди от бюджета, заедно с мъжа й , който е откраднал, само той, поне още 6,5 милиона от зарьплатите му в Лукойл-Бургас , където е назначен от кУрвела ниновНаЯ и семейната й шайка! Иди на хуйло ти!

 10. @Наблюдател

  Ще бъде много силен ход, ако Лора Крумова се извини по телевизията и си признае, че не е знаела. Все пак – поправена грешка. За Борисов да се извини, хехееее!.. Блажени верващите..

 11. А тя Лора Крумова може съвсем съзнателно да я е направила тази “грешка” да види кой ще хване на голата кука. Ще се съгласите, че тази “вреслива” “медия” върши чудесна работа по анти-русофилската пропаганда. Все пак една особена прослойка хора чете там. До един с крещяща нужда от полит-просвета.

 12. Ив.Терзийски 💙💛

  Ще бъде още по-силен ход, ако Лора Крумова се извини по телевизията и каже, че просто е цитирала един български министър-председател!

  Мечтая си просто…
  😉

 13. За ГЕРБ има новина.

  От признателния български народ!

  Фолклорното стихотворение набра огромна популярност в Интернет.
  До сега не е известен авторът на произведението.
  Не е ясно също дали самият той го е качил в Интернет,
  или това е дело на някой зевзек,
  харесал текста.

  Ето стихчето:

  За ГЕРБ има новина.
  За народа е добра.

  И в централния затвор
  има футболен отбор.

  Магнитски ги менъжира.
  Ковеши ще ги подбира!

  Бойко ще е капитан,
  и Горанов ще е там.

  Томчо Дончев е вратар,
  той на плонжове е цар.

  Тома Биков ще е бек-
  ще им служи за дирек.

  Лъчко Мозък- съдията,
  ще им свири със устата.

  Пеевски ще е защита,
  и ще брани тази свита.

  Делян Добрев шашми прави-
  Магнитски не ги забрави!

  Десито със очилата
  влачи кофата с метлата.

  Сачева е мажоретка…
  Абе, просто супер гледка!

  ,,Предай нататък…

  Посещавайте сайта на КЛУБ ИЛИЯ МИНЕВ.

 14. Стопанино, линковете за Техеран и за бТВ вече са “счупени”, КОЙчовците явно са чевръсти момци и моми.

  И малък оф-топик – доскорошния служебен министър на кАлтурата велислав минэков супер бързо е утвърдил тоталитарния дом на престъпната Българската комунистическа партия на Бузлуджа да бъде паметник на културата с национално значение. В същото време през целия си престой като сл. министър, близо 14 месеца същия тоя минэков прояви пълна пасивност по отношение на същия казус с най-големия комунистически лагер на БКП – „Белене“.

  Да напомним, че минэков бе специализант в презряното гниещо ГФР по време на “зрелия соц”. Чакам с трепет новина, че е почнал да изчуква бюстчета на рэZидента рундю казачока, подобно на “папа”, който халтуреше такива на “тато” яшар замфиркьов в Правец…

 15. В държава, в която ыскра баэва преподава история на студенти, не бива да си чудим на масовото невежество по исторически въпроси. Е, една водеща журналистка трябва да е по-напред с материала от другите, но аз ще се обърна добронамерено към нея с думите на поета: “Лорче, бе, чети!”…

 16. Я! Бързо пипат миZeрниците!

  bTV
  Съжаляваме, но нещо се обърка. Моля, опитайте отново след няколко минути. Ако видите това съобщение за грешка отново, можете да се свържете с нас, като посочите 3739190010542739339

 17. ЕвронюZ България продължава долната си игра срещу ПП-ДБ…Преди малко гледах, поканили за напоително интервю една женица от гражданската квота на ДБ (която се отказала от място в листите, щото очаквала челно такова…), курдисали заставката “РАЗЦЕПЛЕНИЕ” (мед им капе на дребните душици…) и водещата се скъса с интригантските си подпитвания (прочее, известна с класическото си сервилно отношение към Мутрата,,,)..

  Та такива ми ти работи…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.