Само една трета от антиизраелските демонстранти се оказали студенти при полицейска проверка в САЩ

Коментатор в ivo.bg, чийто син е студент в САЩ, сподели предсказуемия факт за това кои са всъщност активистите в антиизраелските протести. Съотношението на арестуваните без документи за студенти е повече от двойно по-голямо спрямо онези, които могат да потвърдят, че учат в съответния университет.

“Интересна информация (в писмо до всички родители) се получи от университета където синът ми е първокурсник. Преди няколко дни университетът е помолил полицията да разтури лагер на протестиращи на територията си. Полицията съответно почва да задържа протестиращи но преди да ги арестува иска да покажат студентски карти. Тези които показват студентски карти ги пускат. Останалите ги арестуват. От около 100 арестувани, около 30 са студенти (които не са си показали картите), а останалите около 70 нямат нищо общо с университета. Толкова за “студентските” протести”.

 

 

 

 

 

Информацията на българския студент в ivо.bg се потвръждава категорично от властите, регистрирали същия “феномен” и в Ню Йорк.

Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс заяви, че сред протестиращите са установени „външни участници, които нямат никаква връзка с Колумбийския университет“.

„Става дума за външни агитатори, които имат опит за ескалиране на ситуации и създаване на хаос”, заяви той, цитиран от АП..

Някои от тях са известни от години на полицията в Ню Йорк с опасната си, разрушителна и понякога престъпна дейност, свързана с протести. Така че не става дума за случващото се през последните седем месеца.” – допълни Ребека Уейнър, полицейски комисар.

 

 

 

 

 

Още по темата

2 мнения за “Само една трета от антиизраелските демонстранти се оказали студенти при полицейска проверка в САЩ”

  1. Предчувствам едни парички от масква са влезли в действие.

  2. В потвърждение на коментара на Ив. Терзийски, прави впечатление, че силно чувствителните към нерадостната участ на хората в Газа протестиращи, са абсолютно безразлични към геноцида над украинският народ осъществяван от работодателите им.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.