Още един опит да ми бъде запушена устата се провали в съда

 

 

 

Софийският градски съд потвърди решението на Районния съд, който ме обяви за невинен по делото на Георги Жеков срещу мен, с което искаше да ме осъди заради факта, че съм съобщил в блога си фактите около предизвикания от него скандал на публично място на 24 октомври 2017 година. https://ivo.bg/2017/10/24/лирично-по-повод-свинщина-срещу-детет/

Жеков ( на снимката в момента на скандала) е осъден също така да плати разноските по делото. Без право на обжалване след решението на втората инстанция.

 

 

 

 

 

Така приключи онази “слава”, която обещах на Жеков, когато “храбро” ме нападна вербално в “Макдоналдс” в обкръжението на още трима подхилкващи се на моето унижение бабаити. Разплака 10 годишното ми момиче, което чу за себе си от него, че е нещастно дете, защото го водя със себе си да му “промивам мозъка по болшевишки”.

Съпругата ми, към която детето ни се обърна за потвърждение у дома, че не е нещастно дете, предлагаше да съдим Жеков, но аз махнах с ръка и заявих, че съм прекалено гнуслив, за да се занимавам с него. 

Оказа се обаче, че той не е оценил този жест. Буквално дни преди да изтече законовия 6 месечен срок за подаване на жалба след публикуването на статията ми, в която съм описал този случай още същия ден, Жеков се е присетил, че с написаното съм му причинил разни терзания и духовни болежки, включително и конкретна болест. Освен това се оплака в жалбата си, че съм го снимал, демонстрирайки непознаване на закона ( за авторските права, регулиращ правата за снимане на публично място ). И то при положение, че самият той многократно ме е снимал с видеокамера против волята ми, придружавайки снимането с противни коментари по мой адрес!

Е, нахалството (му) все пак си получи възмездието в моя случай, макар при друг подобен казус той да успя да провокира президента Петър Стоянов и да го осъди заради реакцията му. Вероятно се е надявал да повтори успеха си на провокатор. 

Тази положителна развръзка беше заплатена от мен и от много мои съмишленици ( на които използвам случая да балагодаря за отделеното лично време в моя подкрепа в съда) – почти всички непознати – с няколко години разкарване по съдилищата.

И се питам: как е възможно при толкова ясен казус, при който провокатор на скандал не крие, че го е предизвикал, а свидетелите му признават повечето подробности от случилото се, да обърне логиката на правосъдието и да превърне в подсъдим невинен човек, когото съди заради разгласяването на същите тези факти?

За моя радост съдът отхвърли този абсурд на две инстанции, но у мен остава усещането, че дразня с работата си на публицист желаещите да ми затворят устата от (уж) различни по своята идеологическа и политическа боя нашенци и с това вършат работата на онези началства, които предпочитат да не се сблъскват с мен пряко, макар да биха ме удавили в капка мастило с най-голямо удоволствие при първа възможност. 

Сега, след като години наред русофили ме заплашват анонимно с убийство, а на установените сред тях прокуратурата разпъна чадър с формулировката, че просто си упражнявали свободата на словото, на ход е български русофил, сигнализирал поименно прокуратурата, че съм разпалвал омраза срещу руснаци в България. Сменят тактиката на сплашването – този път чрез прокуратурата, а не с анонимни заплахи!

Съответна прокуратурата нареди на полицията да снеме писмено сведение от мен във връзка с факта, че съм съобщил в блога си факти, разказани от очевидец. https://ivo.bg/2021/07/21/прокуратурата-ме-кара-да-обяснявам-за/

Конвейрът на тормоза си върви, двуногите си лаят. Но няма да ме накарат да съм глас в пустиня, доколкото зависи от самия мен.

11 мнения за “Още един опит да ми бъде запушена устата се провали в съда”

 1. Стилът на конкретната репресия, приложена от Г.Ж. спрямо уважаемия г-н Иво Инджев, издава както самия Г.Ж., така и тези, които стоят зад него.
  Държавна Сигурност!, едно поделение на КГБ, днес отговарящо за владеенето на България.
  Убеден съм, че лицето Г.Ж. е сътрудник на ДС!
  Какви хора са това?
  Дописници и доносници от бай Тошово време, учители и ЗКПЧ-та – цял живот преподавали соцлъжа, запасни военни, милиционери и сътрудници от ДС, пенсионирани на по 45години, обикновени тролове – житейски неудачници, мразещи Америка, всякаква измет, … направлявани от едно място.
  Общият им знаменател като поведение е запазена марка – войнстващ, агресивен цинизъм.

 2. Държавата ни е превзета още от 1944г и оттогава злите сили не са я пускали от ноктите си.
  Репресиите, довели до смъртта на 30-40, според други – 70хиляди българи (заедно с тези в Македония), продължават и днес.
  Какви репресии днес, ще попитате? Репресии срещу мислещите, срещу информираните, срещу развалящите комфорта им на беснеещи над бащиното ни огнище, срещу тези честни българи, които по силата на своите умствени и нравствени способности пречат на руското влияние у нас.
  Русия недвусмислено се опитва да владее България чрез влияние – чрез икономиката, чрез масовите медии, чрез стотиците вмирисани на развалена риба магазинчета Березка с руски персонал в тях, чрез разните техни “празници” пред МОЧА, чрез нелепите партии с руско финансиране, но и чрез репресии в путинско-чайкин стил – през съда, прокуратурата, НАП, та чак до улични хулигани.
  Прочее, в Република С.Македония така се репресират хората с изявено Българско самосъзнание.
  От този позорен вид са съдебните репресии срещу уважаемия г-н Иво Инджев!

 3. ИВО ИНДЖЕВ никога няма да бъде глас в пустиня!
  Защото е личност!
  Защото са му дадени дарбата и призванието да бъде войн на светлината!
  Впечатлен съм от израза “промива мозъка по болшевишки”.Русофилската гнида признава, че болшевиките/комунисти са промивали мозъци и смята прозвището “болшевик” за обидно. Гнидата е претърпяла еволюция, щом съзнава, че болшевик е мръсна дума.

 4. ГЕОРГИ ВЕНКОВ ЖЕКОВ , установен за агент на ДС на 8/3/2009г. от архивите на Радио и телевизия – публикуван от министъра на Вътрешните работи на Р. България Румяна Бъчварова на 04/01/2016г. на сайта на Министерски съвет: http://opendata.gavernment.bg.

 5. Въпросното лице за мен е най-обикновен агент-провокатор, чиято задача е да дискредитира антикомунизма в България с налудничавите си изказвания и да хули истинските противници на комунистическата система и нейните метастази сред 1989 г. от позицията уж на върл антикомунист. Доколкото си спомням Босия беше разкрил, че същият е вербуван от ДС като агент Върбан.

 6. Към Ив.Терзийски:

  Ако Жеков чете това, декларирам, че горното е коментар на друг човек, а не мое мнение. Подчертавам го заради факта, че Жеков не е в състояние да направи сам разликата. Жалваше се от мен, че съм цитирал в статията си Босия по горния въпрос и настояваше пред съда да бъда осъден, защото изнесеното от Босия не било вярно.
  Впрочем, доколкото знам, текат някакви дела между двамата.

 7. Браво! С чисто сърце, ръце и по правилата си спечелил в една доста мръсна игра. Много се радвам, пращам една голяма прегръдка от Берлин. Твоето първородно

 8. Към Ани Инджева:

  Благодаря ти първородно (и многодетно вече), че излизаш с името си на този кален терен, на който не само калтаците, но и добрите хора се въздържат да се обозначат, за да не се калят!

 9. Ето това е чудесен пример защо съдебната система и, по-конкретно – съдът, са способни да реформират цялата държава. Също така обяснява защо мутрите така неистово се стремят да я превземат. Това е власт, която стои най-близо до хората – там всички се сблъскваме с понятия като право, морал, справедливост, прадва и действията на съда непосредствено засягат нашия живот. Не ме изненадва, г-н Инджев, че сте спечелили делото, защото зная колко честни съдии работят в системата, чудесни юристи, вътрешно неподкупни хора. Освен това трябва да имаш много перверзно чувство за справедливост, за да отсъдиш в полза на очевидния злосторник – от пръв поглед се вижда кой е преследвачът и кой – жертвата. Радвам се, че моралният примитив от снимката се е сбъскал челно с честния съд, но е имал късмет с Вас – имам предвид Вашата нравствена гнусливост. Макар че подобни индивиди интуитивно все на това разчитат – на нашето благородство, нещо от което те са оперирани, и имат навика да проектират върху другите своето нещастие. Милото Ви момиче просто е попаднало пред погледа му.

 10. 😄😄😄 @Иво Инджев

  Няма проблем, Иво! Ако се стигне до дело ще призова Румяна Бъчварова за свидетел. Впрочем, най добре шефа й, Бойко Борисов. Все пак: government.bg, нали така?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.